Nie jesteś zalogowany.
Witamy!W czwartek lecimy na wakacje na Bodrum.Mamy pytanie do tych którzy często latają na wakacje-czy statyw fotograficzny(w pokrowcu ok.70-80cen.)można wnieś na pokład jako bagaż podręczny wraz z kamerą i aparatem?Czy raczej mogą byc z tym kłopoty i trzeba umieścic go w bagażu głównym?
Teraz przepisy sie tak czesto zmieniaja, ze ja zadzwonilbym z pytaniem na najblizsze lotnisko albo do biura LOTu zeby uniknac nieprzyjemnych problemow
my zawsze przewozimy w bagażu głównym...tak naprawdę to nie uzyskaliśmy odpowiedzi. W Gdańsku na lotnisku , panowie kontrolujący też nie potrafili udzielić odpowiedzi. Na różnych lotniskach, różnie się do tego typu sprzętu podchodzi. W Anglii natomiast mogliśmy mieć tylko jeden bagaż i aparat oraz statyw też musiały się do niego zmieścić co nie było łatwe.
Ostatnio edytowany przez anet_zb (2011-06-06 21:25:24)
Ale macie super...Życzymy wspaniałych wakacji. dużo wrażeń
Michasia, Boguś,
i ja Wam życzę wspaniałych wakacji!!!
(PS. ja wożę ze sobą malutki statyw podręczny - ma może ze 30cm!- i wrzucam go do głównej walizki!);
Czekamy na relację z Bodrum!
Dziękujemy!Chyba dla spokoju upchamy go w głównym bagażu...Po wszystkim co poczytaliśmy o Bodrum i okolicach,myślimy że będą super wakacje i ciekawa relacja Pozdrawiamy!
Ostatnio edytowany przez Michasia_Bogus (2011-06-05 18:56:40)
Mysle, ze to dobry pomysl. Teraz do wszystkiego sie potrafia przyczepic a po co stres na wakacjach. To juz nie te czasy, ze w samolocie czlowiek czul sie wyjatkowo a obsluga byla zawsze do pomocy i zawsze mila Zycze wspanialych wakacji i czekam na fotki
Też mi się wydaje ,że to dobry pomysł.....my zawsze upychamy statyw w bagażu głównym....po co zaprzątać sobie glowę w samolocie dodatkowym balastem......rónież życzę Wam wspaniałego wypoczynku w Bodrum......
Mój statyw juz spakowany....jutro lecimy do Cesme.....Pozdrawiam.....
Kasia to super!Również życzymy udanego odpoczynku w Turcji...
razdzę zabrać statyw do BAGAŻU GŁÓWNEGO, są problemy z przewozem w podręcznym , zwłaszcza jeżeli ma metalowe stopki!
udanych wakacji!!!!
I spakowani...jakoś się upchało w głównym ;)Kurcze to już jutro-suuuper!!!
Udanej podróży i wypoczynku!
Jak będziecie mieli dostęp do netu, dajcie znać na forum Pozdrowienia, co u Was słychać
Ja mam duży, ciężki statyw i prawie zawsze zabieram go do samolotu. Nigdzie na świecie nie było z tym problemów. Czasem jak się nie zmieści do plecaka, trzymam go w ręce osobno. To dotyczy normalnych linii, w tanich mogą być problemy, bo tam podobno sprawdzają co do centymetra wymiary bagażu i zasady, że można mieć tylko jedną sztukę.
Zwykle zabieralem statyw do samolotu, ale raz sie przyczepili i teraz pakuje go do glownego. Moze mozna ale ja staram sie unikac dodatkowych stresow w czasie lotow i miec swiety spokoj
Kilka miesięcy temu spakowałam niewielki statyw do bagażu podręcznego. Niestety na polskim lotnisku przyczepili się. Na nic były tłumaczenia, że mamy w torbach aparaty kompaktowe, którymi chcielibyśmy zrobić dzieciom fotki podczas ich pierwszego lotu.
Statyw przepakowaliśmy do głównej walizki. W drodze powrotnej statyw był w podręcznym. Za granicą nikomu to nie przeszkadzało.
Ostatnio edytowany przez loumerylou (2012-03-15 10:18:17)