Nie jesteś zalogowany.
Strony: 1 2
Wątek Zamknięty
byłam i w Wiedniu i w Budapeszcie; obie stolice piękne, obie warte odwiedzenia; obie w podobnym klimacie, choć
mnie bardziej urzekł Budapeszt (ale tylko troszeczkę bardziej:));
Jeśli ktoś planuje wyjazd dłuższy niż 3-4dniowy przedłużony weekend, taki co najmniej tygodniowy pobyt - powinien wziąć pod uwagę możliwość połączenia zwiedzania miast i zaplanować to tzw szlakiem: Budapeszt, Wiedeń, Praga
(ja bym do tej trójcy dorzuciła jeszcze leżącą tuż koło Wiednia- uroczą i prześliczną Bratysławę! , niedoceniane miasto przez turystów mknących samochodami dalej...., a warto zatrzymac się w Bratysławie...choćby na 3 godziny!)
Mnie z kolei bardziej urzekł Wiedeń,ale też minimalnie:) Cenowo drożej wychodzi stolica Austrii niż Budapeszt,ale tak czy inaczej warto zwiedzić obydwa miasta,a weekend majowy jest ku temu znakomitą okazją.
W Wiedniu o dziwo było dla mnie znacznie taniej niż w Budapeszcie,chodzi np o ceny jedzenia czy picia. Faktem jest,ze obydwa miasta sa bardzo ładne,godne zwiedzania. Jednak gdybym miał wybierać to również Wiedeń
Budapeszt jest przepiękny, ale mojej opinii nie można brać pod uwagę, gdyż nie byłam nigdy w Wiedniu Być może kiedys nadrobię zaległości...
Można śmiało porównac te miasta,obydwa są bardzo efektowne i nie wiem co polecić jako pierwsze.. Fajnie byłoby zrobic wycieczkę i tu i tu jak ktoś powyżej napisał,niestety nie zawsze jest to możliwe. Ja jednak skłaniam się ku temu,aby zwiedzić w pierwszej kolejności Budapeszt.
Wątek Zamknięty
Strony: 1 2