Nie jesteś zalogowany.
jeśli ktoś wybiera się w przyszłości do turcji polecam zobaczyć kapadocję ,amfiteatr w ASPENDOS,i wodospad w parku w KORSUNLU.warto
a kiedy najlepiej jechać do turcji?
Taak taaak... KAPADOCJA jest cudna robi niesamowite wrażenie .. ( w mojej galerii są 2 fotki z tego miejsca - zapraszam
Ostatnio edytowany przez KaJka (2008-10-19 19:55:25)
ZALEŻY CZY LUBISZ CIEPŁO CZY ZWIEDZASZ.ja by łem w sierpniu było bardzo gorąco ale to nie przeszkadza mi w zwiedzaniu. łącze opalanie z obcowaniem z kulturą kilka zdjęć z kapadocji dla zainteresowanych dołączam do mojego opisu podróży zamieszczonego na tym forum .odpowiem również na pytania zainteresowanych
szukałam zdjęć w Twoim profilu i nic nie ma:( a szkoda
powiedz czy tubylcy a zwłaszcza sprzedawcy są natrętni i na siłę próbuja coś wcisnąc, strasznie tego nie lubię...
Ja jestem ciekawy czy można w Turcji wypożyzyć samochód i pozwiedzać na własną rękę. Szczerze mówiąc najbardziej odpowiada mi opcja wyjazdu z biura podróży (nie chcę mi się samemu organizować) ale chciałbym na miejscu coś pozwiedzać.
przepraszam że odzywam się dopiero teraz ale nie jestem aktywny codziennie. zdjęcia już są. samochód można wypożyczyć. cena od ok. 50 euro. dla porównania 1 km. taksówką 2 euro.sprzedawcy nie są natrętni zapraszają na ulicach ale to nie jest tak jak w egipcie.też byłem z biurem podróży ALFA STAR.
nie slyszałam nigdy o tym biurze podróży. NIe lepiej wybrać się jednak na własną rękę?
dobrą opcją może być wyjazd z biura podróży plus wycieckzi fakultatywne na miejscu.
slfa star jest biurem sprawdzonym ma wiele opinii różnych jak wszystkie ale ja jeżdżeę z nimim od lat inigdy się nie zawiodłem na nich
Byliśmy w Kapadocji z miejscowego biura w Alanii (Pacho tours).Śmiało polecam to biuro.Spisali się wyśmienicie....A co do Kapadocji-warto......
też jechałem z pacho. i było ok.korzystałem ównież z innych wyjazdów z nimi.za każdym razem spoko.polecam bez obaw
Moim zdaniem najlepiej jest jechać we wrześniu, kiedy trwa Ramadan. Najlepiej wtedy poznaje się miejscowe zwyczaje i jeszcze jest ciepło (na Riwierze Tureckiej wręcz bardzo ciepło).
nie do końca się zgodzę . wtedy są rozdrażnieni i niezbyt chętnie patrzą na turystów
Tak zachwalacie Kapadocję, chyba wezmę ją pod uwagę planując najbliższy urlop.