Nie jesteś zalogowany.
Hej,
czy ktoś był niedawno na wakacjach w Macedonii (tej "prawdziwej", FYROM)? Ciekawi mnie wszystko co ktokolkwiek ma do powiedzenia na temat tego kraju.
Natomiast odnośnie spraw praktycznych-logistycznych najbardziej interesują mnie dwie kwestie:
- czy jest tam bezpiecznie (wyjazd rodzinny małym samochodem)?
- gdzie najlepiej spać, by nie było drogo i by nie złapać jakiegoś świństwa w brudnej łazience?
Tak szczerze mówiąc to dla mnie osobiście jest to bardzo tajemniczy i mało znany kraj,także dowiem się czegoś więcej na ich temat. Jak kształtują się ceny w tamtejszych sklepach oraz co warto zwiedzić będąc w Macedonii?
Macedonia nie jest takim zacofanym krajem jak myślicie wg stereotypu U nas w bazie znajdziecie domy i apartamenty wakacyjne na wynajem w naprawdę dobrych standardach - obejrzyjcie zdjęcia i przeczytajcie opisy Rocznie odwiedza ją ok. 700 tysięcy turystów z całego świata To kraj o bardzo zróżnicowanej przyrodzie, warto odwiedzić też jego stolicę - Skopje. Po rozpadzie Jugosławii, tempo rozwoju i modernizacji w gospodarce Macedonii ruszyło niebywale! To przykąłd niesamowitego połączenia i pokojowej kooperacji kultur i religii (w kraju dominują islam i prawosławie).
Państwo jest bezpieczne i spokojnie możesz pojechać tam z rodziną samochodem, nie musisz się niczego obawiać
Nooo... czuć mocno, że chcesz coś sprzedać, niestety! Otóż – rzeczywiście, Macedonia jest krajem dość w miarę bezpiecznym (jeśli nie liczyć tu i ówdzie, na płatnej autostradzie spotykanych, a jadących POD PRĄD tambylców) krajem. Biednym krajem, bardzo biednym.
Owszem, należy jechać, zwiedzać itd. Do Albanii również zachęcam.
Ale pisanie, że to takie „hura” i „och, jej”, to trochę przesada.
Ostatnio edytowany przez kicur (2013-02-18 23:35:40)
No tak,ale wybierając się chociażby do Macedonii,to warto mieć jakieś sprawdzone adresy,namiary na bazy noclegowe. Tym bardziej jeżeli jedziemy tam po raz pierwszy, dzięki za kilka praktycznych informacji,mogą się przydać w przyszłości,niestety wciąż brak zdjęć...
Witam
Ja w tym roku wybieram się do Macedonii z wycieczką zorganizowaną.
Może ktoś też ma ochotę pojechać ?
Biuro Altamira Katowice !
Opinie mają super, świetny 4 * hotel. Ja tam wolę mieć wszystko zarezerwowane i spokojna być o moje kilka dni urlopu.
W ubiegłym roku byliśmy na wczasach w Macedonii nad jeziorem Ohrid. Skorzystaliśmy z kilku wycieczek fakultatywnych. Było pięknie, pogoda dopisała. W tym roku jedziemy jeszcze raz, ale będzie to wycieczka objazdowa /Serbia, Bułgaria i Macedonia/. Miło nam będzie zobaczyć ponownie jezioro, miasto Ohrid i inne ciekawe miejsca w Macedonii. Zapraszam do naszej galerii z ubiegłego roku. Pozdrawiam serdecznie :-)