Nie jesteś zalogowany.
Strony: 1
Wątek Zamknięty
W najbliższym czasie wybieramy się ze znajomymi do Wrocławia, stąd pytanie do mieszkańców tegoż pięknego miasta.. Gdzie warto iść dobrze zjeść, gdzie warto usiąść na kawkę czy ciacho, a gdzie wejść na piffko albo posłuchać muzyki..
Informacje, gdzie pójść do Wrocławia znajdę jak sądzę w każdym przewodniku, a ja chciałbym uzyskać informacje jakich nie znajdę w żadnych wydawnictwach.. To co znane jest tylko "tambylcom"..
Będę wdzięczna za każdą informację... nie tylko od mieszkańców...
Pozdrawiam,
marcjol
Droga Marcjol,
Wroclaw jest uroczy,wiec nie bedzie problemu ze znalezieniem fajnych miejsc
W rynku znajdziesz mnostwo fajnych kawiarenek i knajp od Spiza po Jasia i Malgosie kazdy znajdzie cos dla siebie!Najlepsze knajpy z klimatem sa na ulicu Wlodkowica/jedna lepsza od drugiej/w poblizu kina Helios tj.10-15 minut spacerkiem z rynku.
Udanego pobytu!
Marta zapomnialam dodac,jak zabalujecie to polecam sledzika/dla odwaznych tatar/w setce kolo przejscia podziemnego na rogu Swidnickiej,tez pare krokow z rynku.W Setce jest tani alkohol,na sledzika z % to mozna tez do Przedwojennej albo Lubu Dubu
Zjesc mozna takze w Piwnicy Swidnickiej czy Spizu,ale o tym napisalam juz post wyzej.
Na Wlodkowica to koniecznie Mleczarnia lub Sarah.Nie wiem jakie klimaty lubicie,ale jest tez duzo knajp typu mexican bar,paparazzi,jak w wielu innych miastach.
Tylko przez pifffko nie zapomnijcie zobaczyc troche Wrocka sladami wroclawskich krasnali,jak rowniez wizyty na Ostrawie Tumskim,okolicach Uniwerku itp.
Pozdrawiam
I o to chodziło Bardzo dziękuję
Nie martw się Nabyłam już przewodnik po Wrocławiu, śladami Krasnali Do spacerów też będę mieć kompana A chłopaki będą sobie sprawdzać śledzie i tatary
na pifko fajnie jest na wyspie slodowej, takie miejsce gdzie wszyscy pija policja o tym wie i chodzi na ontrol i wszyscy wtedy udaja ze tylko sobie siedza, tylko ze tam fajnie jest latem - my bylismy w czerwcu - no i troche sie staro czulismy bo tam wiele bylo mlodzizy ok 18 - 20 lat:)
Nie ma co przesadzać z tym wiekiem,liczy się przecież klimat i atmosfera,a czasem fajnie pobyć w nieco młodszym towarzystwie,prawda? Wrocław słynie z wielu takich miejsc,to piękne i atrakcyjne pod względem turystycznym miasto.
Ja mieszkam niedaleko Wrocławia i jest to moje ulubione i najpiękniejsze miasto w Polsce spędzałam tam cały swój studencki okres i mam straszny sentyment do tego miasta, głównie za jego niesamowity klimat
Właśnie odnośnie studiów i studentów... Co polecacie jako tani nocleg dla niezamożnego studenta, który chciałby pojechać do Wrocławia na weekend, głównie w celu zabawy i poznania miasta, bo aż wstyd się przyznać, że 21 letni obywatel Polski nigdy nie był we Wrocławiu.
Ja też jestem ciekawa jak wygląda sprawa z noclegiem we Wrocławiu na jakiś weekend.
Co do noclegu dla studentów - znajdź akademiki UWr i tam się pytaj - praktycznie w każdych akademikach są pokoje dla gości na jedną czy dwie doby. A co do miejsca do zwiedzania - dla mnie obowiązkowym punktem programu jest Biblioteka Ossolińskich.
We wrocławiu znajdziesz różne możliwości noclegu: od luksusowych drogich hoteli, po tańsze budżetowe, kończąc na tanich hotelach, motelach czy prywatnych kwaterach... polecam wpisać w google wroclaw tani nocleg, lub tani hotel i na pewno coś na weekend się znajdzie.
A co do zwiedzania to:
Panorama racławicka
Hala stulecia
Wyspa Słodowa - szczególnie jak chcemy napić się piwka w studenckim klimacie
Rynek
Zoo
Można isc na rejs statkiem po odrze
Pergola
Stadion
...
sporo tego wszędzie trafisz tramwajem i taniej będzie jak kupisz bilet na 24 h. Bilet do kupienia w automactach w tramwajach i autobusach (płatność tylko kartą) lub w automatach na przystankach ale nie każdym (płatność też gotówką) + mobilne płatności.
Wątek Zamknięty
Strony: 1