Nie jesteś zalogowany.
O tak,też byśmy dorzucili Kutną Hore w Czechach,w ogóle Czechy potrafią mocno zaskoczyc na każdym kroku...Tyle pięknych i zadbanych miast,pięknych zamków i pałaców jak np.wspaniały pałac biskupi i jego ogrody w Kromeriżu pod patronatem UNESCO który zrobił na nas wielkie wrażenie .Tyle pięknych miejsc,szkoda że tak mało odkrywane,wielu ludzi zna tylko wspaniłą Pragę.Myślimy że warto odkrywac piękno Czech!
Hej, dla mnie Czarnogóra jest najpiękniejszym miejscem w Europie ze względu na swoje niepowtarzalne krajobrazy i przepiekne plaze. Byłam w zeszłym roku z biurem OIS, wyjazd był naprawdę udany i pod względem organizacyjnym biura i pod względem ludzi, którzy jechali no ale oczywiście sam klimat kraju coś wspaniałego. Gorąco polecam, szczególnie na wakacyjne "wojaże".
zgadzam się z Sandrulą byłam w Budvie i wybór plaż jest ogromny, codziennie inna przez tygodniowy wyjazd. Widoki też niczego sobie. polecam
Ostatnio edytowany przez Michasia_Bogus (2010-06-16 22:19:48)
1. Plitwickie Jeziora
2. Wenecja
3. Porto
4. Postojna i Skocjanskie Jamy
5. Sintra
A ja polecam Lizard i Penzance. Miasta te są w Kornwalii.
Ja również polecam Ukrainę! Jest to piękny kraj, a ludzie... Mieszkaliśmy na "polach namiotowych", mimo,że byliśmy Polakami to ciągle byliśmy zapraszani w gościnę do Ukrainców, Rosjan. To była wspaniała atmosfera,na żadnym zachodnim Campie nie było tak Ludzko A zwiedzać jest co: od Kijowa,przez Odessę, półwysep Krymski po Kresy Wschodnie. To była wspaniała wyprawa i mimo zmęczenia po powrocie, chcieliśmy wracać.
A było to 10 lat temu
Ostatnio edytowany przez srucha (2010-06-27 12:38:47)
Myślę sobie , że nie ma definicji najciekawszego miejsca w Europie- bo wszystkie na swój sposób mają swój własny urok. Najczęściej jeździmy w basen morza śródziemnego, ale przecież Europa ma do zaoferowania znacznie więcej: piękna jest Skandynawia, piękne sa krajobrazy alpejskie, charakterystyczne Niderlandy, Europa Wschodnia....można by tak wymnieniac bez końca. Każdy znajdzie tu coś dla siebie mamy tu ogromne zróżnicowanie geograficzne, kulturowe, religijne. A więc nic tylko odkrywać nasz piękny kontynent- gdziekolwiek byście trafili!
Trudno jednoznacznie podać najciekawsze miejsce w Europie. Każdy zakątek tego kontynentu ma wiele do zaoferowania. Zależy czy chcemy zwiedzić jak najwięcej, czy wypoczywać na plaży. Czy lubimy zabytki architektury, piękne krajobrazy, ciszę czy dobrą zabawę w wielkich kurortach. Wybierając miejsce musimy brać pod uwagę klimat, odmienność kultur,kuchnię .......
Ostatnio edytowany przez anet_zb (2010-06-29 23:00:56)
Zgadzam się z poprzednikami. Dlatego:
PRZYRODA< KRAJOBRAZ
1.Norweskie Fiordy
2.Szkockie Hybrydy
3.Alpy
4.Biebrzański Park Narodowy
5.Karpaty transylwańskie
HISTORIA
1.Stonehenge
2.Pompeje
3.Kreta
4.Reims lub Carcassonne lub Awinion lub Rouen lub Strasbourg
5.Andaluzja
SZTUKA
1.Rzym-Florencja-Mediolan
2.Paryż
3.St.Petersburg
4.Berlin
5.Madryt
RELIGIA
1.Rzym-Watykan
2.Grenada
3.Albi
4.Istambuł
5.Greckie w-py
Jeśli chodzi o Europę to:
Włochy- całe
Francja- Paryż
Grecja- Ateny, Meteory, wyspy: Santorini, Kreta, Rodos, Kos, Zakynthos
Cypr
Hiszpania- Madryt, Barcelona
Islandia
Najbardziej urokliwy - dla mnie Lwów!
I tylko Lwów. Uliczki, nastrój, muzyka, kuchnia. Wszystko cudowne. Kręcą was wschodnie klimaty? Bo mnie bardzo. Ślinka mi cieknie na samą myśl o cepelinie i chalwie.
Jeśli chodzi o mnie to Kresy Wschodnie bardzo mnie kręcą - tak jak to napisałaś. Lwów oczywiście też. Chciałabym wreszcie dotrzeć na Białoruś, no i oczywiście do Rosji....
Wilno koniecznie. Wiem, że podróżujecie z Tęczą ( Michasia i Boguś) i własnież to biuro organizuje bardzo atrakcyjne ,,litewskie" wycieczki. Kilka lat temu, kiedy ja miałam przyjemność być z nimi, trasa obejmowała Kowno, Troki, Wilno, Druskienniki i Gruty. Polecam taki wariant:)