Nie jesteś zalogowany.
Witam.
Planuje spędzić 7 dni nad morzem w konkretnie w gDańsku i okolicach.
Prosze o jakieś praktyczne wskazówki, jakiś tani nocleg co warto zobaczyć i gdzie połazić
dzieki z góry wszystkim
Podłączam się pod prośbę o poradę, wpadł mi 4dniowy wyjazd do Gdańska i nie wiem co najlepiej zwiedzać, oglądać, gdzie nocować?
no cóż noclegów trza se poszukać samemu stosunkowo blisko Gdańska leży Stegna (przy wjeżdzie na Mierzeję Wiślaną). Trójmiasto, a zwłaszcza Gdańsk obfituje w zabytki. Stare Miasto z jego zabytkowymi bramami i kościołami, Długi Targ z Dworem Artusa, studnią Neptuna i ratuszem. got kśc NMP. Warto odwiedzić Oliwę gdzie 10ha park - alpinarium, palmiarnia, pozostałości opactwa cystersów kśc ze słynnymi organami, niedaleko ładne zoo. W Gdyni Muzeum Marynarki Wojennej, ciekawe Muzeum Oceanograficzne i Akwarium Morskie, nieopodal zakotwiczony okręt-muzeum "Błyskawica". W samym Gdańsku również kilka muzeów w tym Narodowe.
Dziękuję, zatem będę szukała
ja dorzucam rejs statkiem z centum na Westerplatte, sam rejs jest ciekawy zwlaszcvza statkiem z piratami na pewno go rozpoznasz mimo ze nie pamietam jak sie zwie, nie pamietam ceny ale nie bylo nadzwyczaj drogo bardziej oplaca sike od razu w 2 strony kupowac bilet
Dopisuję wycieczkę na Górę Gradową (niedaleko stacji Gdańsk Główny, za dworcem PKP) - bardzo ładnie widać panoramę Gdańska A w Gdyni koniecznie trzeba zobaczyć klif w Orłowie, zdecydowanie jest to jedno z bardziej malowniczych miejsc w całym Trójmieście.
Jeżeli chodzi o sam nocleg,to z tym nie będzie żądnego problemu,możesz juz wcześniej coś zarezerwować tak aby było taniej. Gdzie pochodzić i co zwiedzać? Proponuję zacząć od samego Gdańska- to piękne i zabytkowe miasto.
Zgadza się,w zasadzie zarówno w Gdańsku jak i Sopocie znajdziesz nocleg,pytanie tylko o cenę,a z doświadczenia wiem że nie są to tanie miejscowości... W kwestii zwiedzania natomiast to starówka w Gdańsku będzie nieodłącznym elementem.
Motylka i jak wyjazd się udał?
Ja także chętnie poznam szczegóły odnośnie wyjazdu,jeżeli możesz to opisz go na forum,zdaj relacje i wstaw zdjęcia,to przyda się pozostałym Użytkownikom na forum:)
także z chęcią zapoznam się z relacją z tej wycieczki
W Gdańsku jest co zwiedzać,to piękne miasto,a szczególnie jego starsza,zabytkowa część,wiec także polecam i czekam na zdjęcia z podróży:)Gdzie ostatecznie nocowaliście?
Na relację raczej się nie doczekamy.
Gdańsk to bardzo urokliwe miasto,moim zdaniem ładniejsze niż popularny Sopot i warto tutaj przyjechać. Mimo że upłynęło trochę czasu to jednak fajnie byłoby poznać Waszą opinię i zobaczyć zdjęcia:)
Polecam klif w Gdyni Orłowo i Wycieczkę na Górę Gradową Ale chyba już ... za poźno?