Nie jesteś zalogowany.
Ostatnio edytowany przez katerina (2015-09-01 16:32:58)
Katerina - plaże na Mauritiusie - szczególnie te hotelowe są ok.Na pewno nie tak szerokie jak na
Dominikanie czy w Meksyku, szczególnie ta przy Paradisie wygląda bosko, ale to też zasługa personelu,
plaża codziennie rano grabiona specjalnym traktorkiem, wszystkie wodorosty usuwane - no i efekt jest.
Publiczne plaże nieco gorsze, bo tam wszędzie rosną takie drzewa (ja je nazywam koperkowe), bo mają
zamiast liści takie igiełki jak zielony koper i to opada na plażę i jest mniej fajnie.
Karaiby mają swój jedyny niepowtarzalny klimat, Mauritius jest bardziej "szlachetny" by nie powiedzieć
ekskluzywny - ale to moje subiektywne odczucie...
I jeszcze jedno - jest to, jak do tej pory, najbardziej zielona wyspa na jakiej byłem...
Jeśli chodzi o hotel La Paradis, to faktycznie nie ma w nim All, ale my do abstynentów, broń Boże, nie
należymy, więc robiliśmy sobie drinki w pokoju (room serwis dostarczał lód i owoce za free), a zaopatrywaliśmy się w czasie wycieczek w lokalnych marketach.Gdy odpowiedni "podkład" był, szło się na imprezę i tam góra
dwa trzy drinki bo faktycznie cholernie drogie.
Nie zanudzam - udanego wypoczynku i pozdrowienia...
PS.Jak Aśka wróci z pracy to spytam o bikini
Marabut ! jak miło wrócić wspomnieniami do Le Paradisa, kocham ten hotel najbardziej na świecie !!! od momentu jak go zobaczyłam w filmie "Das Traumhotel Mauritius" to się w nim zakochałam ,Choć mój Roberto hotelem był mega oczarowany to jednak jedyne co mu przeszkadzało tam ,że goście hotelowi to byli jacyś sztywniacy i snoby haha.. bo w poprzednim 3* Veranda palmar hotelu mieliśmy luz blus..wesoło, muzyka na żywo, tańce w ogrodzie itp. Dla mnie Paradis wymiata na maxa ,pomimo atmosfery snobistycznej, mnie to tam wisiało i nie zwracałam na to uwagi, chłonęłam widoki i wygody i ten lux na maxa.
Przepiękne zdjęcia, Asia to po prostu brak słów, uwielbiam na nią patrzeć , jest tak PIĘKNA !!! ehh
Kochani w Paradisie od tego roku zrobili opcję all inclusiv , ale jest koszmarnie droga kosztuje od 183 euro na osobę za 1 noc
Maciej, mega relacja
fotki obłędne, do zakochania się w tych widoczkach
Asia, jak zawsze Gwiazda cudna ta siateczkowa sukienka, a z opalenizną Asi pięknie się komponuje!
ale to chyba jeszcze nie koniec co?
powiedz, kto to ta Pani Alinka? to jakaś Twoja znajoma czy do Niej dotarłeś knując Mau?
Naj...Naj...Naj.....wszystko tu jest naj.....najlepsza po relacji Bepi relacja z Mau jaką czytałam.....najcudowniejsze zdjecia i cudowna zoneczka -mam nadzieje,ze szybko dotre do tego raju i
Dawaj dalej
Ostatnio edytowany przez Marabut21 (2015-09-08 09:03:06)
Grzesiu, nie mogę otworzyć relacji, może mój komp ma za słabe moce, nie wszystkie zdjęcia się otwierają
w czasie rzeczywistym ?
Marabut- u mnie też nie wszystkie się otwierają i trwa to bardzo długo albo otwierają się częściowo.Być może za duże foty wstawiasz i długo się po prostu ładują. W innych relacjach wszystko chodzi ok,więc chyba musisz pozmniejszać zdjęcia- tak myślę,może się mylę
Antenka - chyba masz rację - za bardzo pojechałem na maksa i dałem wszystkie foty w "orginalnym rozmiarze".
Szkoda , ale nie jestem wstanie tego teraz zmienić.Może Admin coś zaradzi.
Napisz do Fresha na priw, jak się da to pomoże
Marabut, odpisałem na administracyjnym. To nie wina TM, tylko wielkości fotek i tego że w jednej "wypowiedzi" jest ich dużo. Chodzi tu głównie o ostatnią wypowiedź zaczynającą się od "Agnieszko, Kasiu - dziękuję za miłe słowa,"
Jak chcesz to podzielę to na kilka wypowiedzi - tylko że wtedy ja tam jako autor będę nie Ty, bo nie mam opcji pisania jako inny użytkownik - to ze względów bezpieczeństwa i obiektywności - zabezpieczenie nawet na mnie i nie do przejścia Chyba że dam Ci na jakiś czas dłuższą opcję edycji i sam będziesz mógł "podzielić" ten długi wątek na kilka mniejszych... Daj znać tu na forum lub na PRV do mnie.
Marabut dzięki za relacje, wróciły wspomnienia. Ja także po relacji Bepi zdecydowałam sie na hotel Paradise. Odnośnie p. Aliny to pracuje ona w firmie www.mautourco.com. Ta firma zajmuje się m.in. przewozem grupowym ludzi z lotniska do resortu. Wydaje mi się, że ceny będą lepsze niż przejazd taxi. Organizują także zwiedzanie wyspy, ale wg mnie ceny mieli za wysokie ok.160 e za cały dzień, gdzie taxi można mieć już za 50 euro. Nam ta firma organizowała ślub, byliśmy zadowoleni, choć wydaje mi się, że największe znaczenie na jaką wedding planner trafi się w hotelu.
Ok. trzeba to jakoś podzielić.Ale nie mam już możliwości edycji tego co napisałem.
Ostatnio edytowany przez Marabut21 (2015-09-07 12:30:57)
Włączyłem Ci możliwość edycji, więc możesz już przeredagować relację tak, żeby podzielić na większą liczbę wypowiedzi. A też pomoże gdyby fotki nie były tak dużej rozdzielczości.
Jak zakończysz edycję, to daj mi znać - skasuję wtedy wiadomości "techniczne", żeby została sama czysta relacja