Nie jesteś zalogowany.
W dalszym ciągu w klimatach turystycznych - chodzi mi o lokal, w którym zjem pizzę taka jak we Włoszech. Cienkie ciasto, pachnąca, smaczna, bez sosów, dopracowana. Czy istnieją takie lokale w Katowicach?
Sprawdź czy masz u siebie Dominium - jeśli tak to spróbuj pizzy. Jak dla mnie to przynajmniej w Kielcach jedyny lokal, gdzie moż,na zjeść pizzę na cienkim cieście, gdzie dają porządne produkty na pizzę i po prostu jest smacznie. Ale wiadomo przecież, że wszystko zależy od tego, co komu smakuje, prawda?
Len arte, na Mariackiej! Właśnie tak we Włoszech, bez sosów ! Polecam
I co mi się podoba ;-) Najpierw poczytam sobie opinie o tych lokalach, a później po świętach skoczymy sobie na jakieś jedzonko ;-) Senka - nie jestem specjalnie wybredny. Po prostu doceniać dobry smak i jakościowe produkty. Żebym był niezadowolony z jedzenia, musi być ono strasznie słabe.
Opinie opiniami, a i tak największe znaczenie ma to co lubisz i jak sam jedzenie ocenisz. To nie jest przecież tak, że każdemu musi to samo odpowiadać. Mnie powala pizza z sosem szpinakowym, a ciebie może zupełnie nie interesować. A generalnie uważam, że jeśli pizza, to wyszukana. Bo chyba każdy szynkę z pieczarkami wielokrotnie już jadł, zgadza się? ;-)
Senka tutaj się mylisz... Pytanie było o prawdziwą włoską pizzę, ta jest zupełnie inna od sieciówek. Tam podstawą jest pyszne cienkie ciasto, i max 3 dodatki. Liczy się jakość a nie ilość. Pizza z szynką i pieczarkami może bardzo różnić się od od pizzy z szynką i pieczarkami
Różnie to bywa! Najgorszą pizzę jadłem, a własciwie nie zjadłem właśnie we Włoszech. Za to najlepszą w Maroku
Fresh - ale z tego co ona pisze wynika, że mają tam cienkie ciasto. Dodatki to chyba zależą od zamawiającego. Jeden zje pizzę z jednym dodatkiem, innym woli mieć naciapane 10. Kwestia gustu i smaku ;-)
Opinie opiniami, a i tak największe znaczenie ma to co lubisz i jak sam jedzenie ocenisz. To nie jest przecież tak, że każdemu musi to samo odpowiadać. Mnie powala pizza z sosem szpinakowym, a ciebie może zupełnie nie interesować. A generalnie uważam, że jeśli pizza, to wyszukana. Bo chyba każdy szynkę z pieczarkami wielokrotnie już jadł, zgadza się? ;-)
Ale chodziło o pizzę taką jak we Włoszech, jeśli chodzi o temat Tam nie ma sosów czy miliona składników, to dla Włochów jest profanacja
To jest właśnie taka pizza - cienkie ciasto, do jedzenia bez sosów. We Włoszech jeśli poprosisz o sosy, to również je bez większych problemów otrzymasz. Byłam i widziałam. A składniki? To przecież klient decyduje ile ich będzie. Ktoś chce włoską pizzę to bierze ich mało i chyba wtedy jest najsmaczniej.
Byliśmy wczoraj w Dominium, w godzinach promocji - pizza za pół ceny, rzeczywiście. Co do włoskości... w sumie to nie ma się czego czepiać, bo ciasto cieniutkie, smaczne, kilka składników. To była po prostu hawajska, jedzona bez sosów. Na pewno produkty przygotowane jakoś inaczej niż klasycznie, bo smak specyficzny, ale ogólnie pizza zdecydowanie bardzo smaczna.
... hawajska jest typowo włoska , tajemnica włsokiej pizzy to nie tylko rodzaj ciasta i dwa czy trzy składniki , to także , a w zasadzie przede wszystkim jakość produktów podstawowych , od mąki typ "00", przez gatunek i jakość pomidorów w sosie, dopiero po dodatki ..... plus jedna ważna sprawa, piec powinien być opalany drewnem, a pizza Dominium to tylko pizza Dominium i tyle. Nie znam Katowic, ale to duże miasto, poszukaj zamiast sieciówki, pizzerii prowadzonej przez Włocha i jest spore prawdopodobieństwo, że zjesz pizze włoską .
Dominium z wloska pizza nie ma nic wspolnego :p Zwykla sieciówka. Co do fajniejszych miejsc to pamietam, ze swietna pizza byla w Ristorante Lorenzo i Basilianie. No i Len Arte zdecydowanie pierwsze miejsce!
niestety na wyjazdach w moim przypadku wchodzą tylko dania bezglutenowe z którymi nieco jest problem... Znajomi zajadają się pizzą a ja muszę sobie coś organizować.