Nie jesteś zalogowany.
Hej
Wszyscy mowia ze wakacje za granica sa w takiej samej cenie jak nasze morze.
Bedac w bulgarii i turcji placilem 220-270/dzien.
Przeszukujac oferty w Karwii za naprawde niezly standard wychodzi 75zl/dzien/osobe. Ale z wlasnym wyzywieniem choc majac kuchenke to nie problem.
Rozumiem ze pogoda gorsza ale czy jest w tym wiecej minusow ?
Ostatnio edytowany przez deringer (2016-04-04 13:58:25)
Hmmm... ale jak to? Liczysz wszystko tak? Z lotem? Ja płaciłem 1800 zł za hotel z all, kilkoma basenami, animacjami, boiskami, ogólnie całym mnóstwem atrakcji. Teraz patrzę, że ten hotel jest do zarezerwowania za 2k. Nie jeździmy w Polskę chyba już 11 lat. Sory, ale po co jechać na wakacje skoro prawie pewne jest, że nie będzie warunków do kąpieli? Ja chcę wypocząć, nie siedzieć w deszczu.
Jak dla mnie ceny nad polskim morzem są zdecydowanie za wysokie, zwłaszcza że jezdziłam tam od dziecka i śmiało mogę stwierdzić, że choć jest piękne, już mnie nie zaskakuje, a nadmorski folklor, na który składają się średniej urody stragany itd. może za którymś razem zmęczyć. Musisz wziąć pod uwagę, że w cenie podanej przez biuro podróży jest samolot. Pewnie gdyby go odliczyć wychodzi mniej za dzień. Nie sądzę, żeby można było porównać obiad z kuchenki z wyżywieniem all inclusive, gdzie jeżeli dobrze trafisz, pyszności od wyboru do koloru. Typowe hotele, nie mówię o kwaterach czy pensjonatach, w zagranicznym standardzie są bardzo drogie nad Bałtykiem. Poza tym zagranicą pogoda gwarantowana, no i dobrze liznać trochę obcej kultury.
Cena spora, ale to już standard, dla tych ludzi sezon trwa raptem dwa miesiące (i tak naciągane), więc starają się jak najwięcej zarobić.
Ale tragedii nie ma - to jeszcze nie są ceny w €
Ostatnio edytowany przez Adikolos (2016-09-19 15:22:48)
Wakacje nad polskim morzem bez problemu można porównać cenowo do pobytu za granicą. Byłam w tym roku nad morzem i na pobyt tygodniowy dla dwóch osób już wliczając wyżywienie i wszystkie wydatki, wydałam 3000zł. To nie jest mało. Ceny nad polskim morzem są niestety strasznie wysokie i tak jak mówi Adikolos na obiad poniżej 50zł za osobę rzadko można trafić.