Nie jesteś zalogowany.
Jak wygląda sytuacja na Cyprze? Czy jest tam bezpiecznie? Można spokojnie jechać na wakacje w 2017 roku???
Oczywiście że tak. PRoblem może być tylko przy przekraczaniu granicy w Nikozji północ - południe wypożyczonym autem ( wiem z doświadczenia). Poza tym super
wróciłam z Cypru półtora miesiąca temu i potwierdzam że nie ma co się wahać tylko śmiało można jechać
Wyspa spokojna, zimą turystów niewielu, pogoda i widoki piękne, miasteczka urokliwe i czyściutkie, przyroda wspaniała, a zabytków historii wręcz multum!!! dla każdego więc coś się znajdzie ciekawego bez względu na preferencje urlopowe.
Politycznie jest spokojnie, nawet bardzo spokojnie; cisza i spokój, a wieczorami i po nocy można śmiało spacerować; nikt nie zaczepia, na ulicach nie widać żadnych podejrzanych typów, nie ma żadnych patroli, policji mało, a syryjskie bomby tu nie docierają mimo niewielkiej odległości w kilometrach . (Oczywiście żartuję, mam nadzieję że nie przestraszyłam ) Wyspa jest naprawdę zaskakująco ciekawa i w ogóle superowa!
A tutaj " świeża" Raelacja z mojego Cypru, dla chetnych do poczytania, może coś sie przyda....
http://www.travelmaniacy.pl/profil,169,podroze,5992,cypr
Zgadza się
Wszystkim rozważającym wyjazd na Cypr polecam wspomnianą wyżej relację Ali / Piei jako lekturę absolutnie obowiązkową! Oglądanie dodanych (obficie) zdjęć znacząco tę relację ubogaca...