Nie jesteś zalogowany.
foto #255 nr 3 : indukutuki fashion 2017! oczywiście to piękno jest wg masajskiej mody- ale głównie to bardzo pożyteczne obuwie, ponieważ gruba podeszwa z opon (głównie tych motocyklowych) skutecznie chroni im stopy przed ostrymi, akacjowymi kolcami, których tam pełno. (Te nasze kolorowe klapki, croxy, itp... którymi mzungu obdarowują ich przy okazji wizyt w takich wioskach - zupełnie się nie nadają cienka guma przepuszcza kolce, które bezproblemowo je przebijają, dlatego "oponki: są tu górą! ), chociaż jak widać na zdjęciach dzieciaki wolą te kolorowe od białasów
(kózka w misce- wymiata) !
Ostatnio edytowany przez piea (2017-02-16 08:23:02)
Ala- z tymi akacjowymi kolcami to święta racja Jak wlazłam w klapeczkach z miękką podeszwą pod akację, to potem pół godziny wydłubywałam kolce Drugi raz tego błędu nie popełniłam
Oskar- portrety ale kupiła mnie kózka w misce
Ostatnio edytowany przez oscar (2017-02-17 07:05:48)
Przy okazji , jedna z najciekawszych kamerek internetowych jaką udało mi się znaleźć z trasy naszego objazdu.
Można podejrzeć dużo ciekawych zwierzaków. Na dodatek w przekazie słychać na żywo głosy sawanny.
Jest tam 4 kamery ciągle szukające zwierzyny. Wyłapują nawet małe zwierzęta jak jaszczurki i węże. Polecam!
http://mpalalive.org/live_cam/river
Oskar ale super Wrzucam sobie te kamerki do ulubionych
Też je tam mam.
To takie domowe safari dla tych co już byli i dla tych co się tam wybierają.
Przy okazji informuję że to nie ZOO. Zwierzęta przychodzą kiedy chcą.
Oskar - czytam, oglądam zdjęcia i wzycham Fajnie tam wrócić Mam przeczucie, że z Afryki jeszcze do Was pomacham
Oskar- kamerki- rewelacja!!! Dziękuję
Asia- ja nie wątpię, że z Afryki nam pomachasz a nawet jestem tego pewna
I bardzo dobrze!!! Chociaż raz się cieszę, że coś się zadziało przeze mnie
Mam nadzieję że podobnie (mimo deszczu zadziałają na mnie twoje Filipiny Juz od kilku lat strasznie mnie tam ciągnie.