Nie jesteś zalogowany.
no chyba zapomnieli wszyscy, że kiedyś tu planowaliśmy.... a w przypadku takich jak ja - to raczej snuliśmy mgliste marzenia- gdzie to w tym nowym roku dotrzemy....; a tymczasem zastał nas już luty - a z planów na Travelmaniakach - jakby nici tylko widać
No to chwalić się tu szybciutko kto ma już jakieś plany w zanadrzu, a kto się dopiero do nich przymierza???
Wiem (tzn. domyślam się) , że większość z Was przynajmniej w zarysie już wie dokąd się w tym roku wybiera?
- ja sama jak zwykle jestem na etapie "przymierzania" , czyli żadnych konkretów na horyzoncie, same nici.... ale wiem tyle, że po zeszłorocznej Norwegii strasznie nas ciągną jednak północne klimaty...., kto wie jak to się skończy? , ale jeśli nawet - to niestety dopiero coś bliżej lata....
Ostatnio edytowany przez oscar (2017-02-06 11:22:11)
no o aż tak dalekiej Północy to nie myślałam
( dla mnie Północ Europy - to już wszystko to co powyżej polskiej linii Bałtyku
No.. no... Twoje wstępne plany - jak zwykle imponujące! ( to wszystko to plan na ten rok? jakiś bank obrobiłeś czy jak? - u mnie z pewnością co by to nie było - będzie znacznie skromniej i bliżej!
To tylko plany na 2017. Jakby sie udało, to i wszystkie trasy zaliczę! Jak to wyjdzie w realu i gdzie w końcu pojadę - zobaczymy!!. Ostatnia Kenia też nie była planowana na ten termin. Nigdy nie byłem na forumowej wyliczance bo planowanie czegokolwiek na dłużej niż 10 dni jest dla mnie niemożliwe. Taki układ i nic na to nie poradzę.
Kiedyś w Argentynie podróżowałem z wyjątkową osobą. Na imię miała Marylka.
Miała świetne powiedzenie: Plany nie organy, nie muszą grać....
Mimo wszystko, na północna Norwegię z Lofotami bardzo namawiam.
Ostatnio edytowany przez oscar (2017-02-06 16:57:32)
Oskar.....plany i kierunki wyczesane w kosmos
Gratuluję Wam planów!
Ala, Norwegia w każdym zakątku urocza choć, oczywiście, im dalej na północ, tym ciekawiej
Oscar, piękne pomysły! Każda trasa imponująca... Sama miałabym ochotę na takie wyprawy
Oskar- trzymam kciuki za realizację planów
Hapol - kosmos!! Nieee. Jak najbardziej ziemskie kierunki. Tyle że jeszcze mało zdeptane
AniaMW - co znaczy" miałabym ochotę"? Klepać termin i lecimy
Antenka - Dzięki za kciuki, a jeszcze lepiej rezerwuj termin
Też trzymam kciuki za wszystkie Wasze plany!!!
Sama się nie pochwalę,bo "ostatnio" kiepsko u mnie z realizacją,ale kto wie...
Ja w tym roku mam plany, aby wyjechać do Bośni i Hercegowiny. Zdecydowałem się na podróż z biura Skarpa Travel, bo sam nie potrafiłbym zorganizować wyjazdu. Wiem, że będzie dobrze pod względem organizacyjnym, bo to dobrze znana mi firma, z której oferty już korzystałem.
Nie mogę się już doczekać, a do lipca jeszcze daleko
Ja mam w tym roku taki problem z ustaleniem urlopu, że pewnie skończy się jakimś lastem z itaki. Znowu!
z mężem jedziemy do Iranu z Aliena Tours. Będziemy zwiedzac Persję.
Ja po zeszłorocznej wyprawie po Skandynawii uzależniłem się od tych klimatów i w czerwcu lub lipcu ruszam znów na Nordkapp tym razem przez Norwegię no i Lofoty obowiązkowo
Na początek wakacji- Chorwacja. A potem zobaczę Mam kilka pomysłów- siostra chce koniecznie z last minute i po prostu który kierunek tani a egoztyczny łapiemy
A co do planów Oskara - no, no...po prostu żyjesz chyba dla podróży SUPER