Nie jesteś zalogowany.
ale pamietaj: plany nie organy, nie musza grać. Najlepszy jest "spontan"
Na spontany to nam się zdarza w góry jeździć
wydaje mi się, że to nie samce impali walczą, a gazeli Granta
szary drapieżny ptak u Oskara figuruje jako jastrzębiak
orzeł to z pewnością wojownik zbrojny
kolorowa jaszczurka to agama czerwonogłowa, a ta druga może agama karłowata
biało-czarny ptak brodzący w wodzie to szczudłak
i zapomniałem - pojedynczy sęp z kolorowym dziobem to prawdopodobnie sęp białogłowy
Papuas pewnie masz rację, że to walczą samce Gazeli granta - podobne trochę do impali i stąd mój opis Tych zwierząt jest tyle, że nie sposób zapamiętać
Ma rację!! to gazele. Łatwo poznać po rogach
OK, OK
najważniejsze są przeżycia i wspomnienia, a nie nazwy zwierzoli
tak się składa, że trochę się w zoologii (tak jak w górach) orientuję więc zachęcony dla porządku podawałem
oczywiście wyprawy i safari szczerze (choć pozytywnie) zazdroszczę i podziwiałem prezentowane foto
a w górach, chociaż sporo szlaków przeszedłem (w młodości) to nazwy jednak są dla mnie wartością drugorzędną - liczą się widoki i poza Tatrami trudno było by mi nazywać górki w oglądanej panoramce
Panowie Oscar i Papuas - bardzo Wam dziękuję za podawanie tych wszystkich nazw zwierzaków Ja się na nich wcale nie znam i generalnie dla mnie zebra to zebra, a żyrafa to żyrafa niemniej jednak fajnie wiedzieć co się ogląda, a zwłaszcza gatunki, których my zwykłe szaraki nie znamy
"niezamaco" Wirtualna podróż z Wami to była wielka przyjemność i za to należą się "dzięki"!!