Nie jesteś zalogowany.
Ostatnio edytowany przez hapol (2019-06-24 21:23:37)
Ostatnio edytowany przez hapol (2019-06-24 21:30:39)
Ostatnio edytowany przez hapol (2019-06-24 22:15:47)
a skąd papuas miałby wiedzieć gdzie się Hapol będzie szwendać??
byliśmy i my w Sighisoarze (było super - perełka jak mawia Hapol), ale ... nocowaliśmy w zabytkowym pensjonacie tuż przy rynku i domu Drakuli i nocne spacery po starówce to jest to co tygrysy lubią najbardziej
nawiasem kościół "Na Wzgórzu" stary i ciekawy - tak jak Hapol z zamkami tak ja mam zboczenie z kościołami
przy okazji czytania tej relacji zapoznałem się z relacją Kolki, którą kiedyś widać przegapiłem
u Kolki są fotki z klimatycznej piwiarni w Bukareszcie o fantastycznym wystroju (którego nie powstydziłby się lokal w Bawarii) i mam nadzieję, że i Hapol tam zawita, bo to "prawdziwa perełka"
Eeeeeee no Papuas, jestem letko rozczarowany .....myślołech że sie kapniesz, że łazi o jedna z perełeczek Siedmiogrodu czyli BIERTAN
No jo tam jak wszyscy wiedzą tyż mom lekie zboczenie z kościołami
Niestety ale aż tak daleko się nie zapuściliśmy więc nie było nam dane odwiedzić tej piwiarni
Ostatnio edytowany przez hapol (2019-06-25 19:55:08)
Ostatnio edytowany przez hapol (2019-06-25 20:38:28)
Hapolku, tych perełek jest tam jeszcze trochę; w Biertanie oczywiście byliśmy, ale również w Malancrav może nie tak ufortyfikowany jak Biertan czy Prejmer ale wewnątrz wspaniały.
Jednak największe wrażenie zrobiły na mnie malowane cerkwie Bukowiny i to oprócz piwiarni Ci polecam - możesz luknąć do mojej Rumunii. Na zboczenia nie ma leku.
czekam na cd
Ostatnio edytowany przez hapol (2019-06-25 21:17:57)