Nie jesteś zalogowany.
A z kim bylas marble_cake? My chcemy jechac do Grecji w tym roku, ale na Riwierę. Szczerze mowiac, liczylam, ze ceny troche po kryzysie spadna, ale chyba bylam w bledzie, sadzac po Waszych opiniach...
Po przeczytaniu tych wszystkich pozytywnych komentarzy juz nie mozemy doczekac sie naszego pobytu na Krecie, a bedzie to nasza pierwsza podroz w greckie strony. Mamy nadzieje ze wrocimy z pieknymi wspomnieniami
kuchnię, uwielbiam grecką kuchnię, która w porownaniu do polskiej jest lżejsza i kojarzy mi sie z wakacjami no i klimat, srodziemnomorski klimat to jest to
Ja kocham Grecje za całokształt. Mieszkańcy są niesamowicie gościnni i żyją bezstresowo co w porównaniu z innymi krajami europejskimi, zwłaszcze Niemcami aż trudno do pomyślenia. No i kocham Grecję za dolmaki i za wspaniałą przyrodę !
Ja kocham Grecję za Santorini. Samo pisanie tego słowa wywołuje u mnie dreszczyk! Tak mnie tam ciągnie, że chyba i ja w poprzednim życiu byłam Greczynką, ha ha. Ale coś w tym musi być! Grecja jest CUDNA!!!!
Ja szanuje Grekow za charakter....dzisiejsze smutne informacje z tego pieknego kraju ,jeszcze w tym mnie utwierdzają.....Grecja jest super , chyle czoła jej mieszkancom....
Za jedzienie! Za fetę i mussakę dałabym się pokroić! Uwielbiam też widok starszych panów przesiadujących w tewernach przy filiżance czarnej kawy.
chyba trochę powtórzę to co inni pisali- głównie za przepyszne jedzonko, za charakter Greków- za ich lenistwo, za to że nigdzie im się nie spieszy strasznie wyluzowani, gościnni i przemili ludzie nie spotkaliśmy się w Grecji się z żadnym chamstwem, ani grubiaństwem itp.
i jeszcze za przepiękne widoki, za różnorodność... Grecja jest taka przepiękna
Cholerka wiem, ze palne jak gajowy o sosnę, ale ja jakoś ni nie lubię ani nie kocham. Jest mi najzupelniej obojętna. Już to z pieą walkowalismy i nie wiem dlaczego. Już któryś dzień o tym rozmyslam i wymyslec nic nie mogę sensownego. Może to przez to ze kukła (profesorka od historii kultury) tak wałkowała te nieszczęsną Grecję, ze w końcu mi ja obrzydzila? Nie wiem. Nie zrozumie mnie źle, podobają mi się niektóre fotki, które dodajecie ze swych wojaży, ale jakoś mnie nie ciągnie by samemu jechać i je zobaczyć, a co mi się zdarza całkiem często, ze jakies miejsce po zobaczenia tu fotki trafia na listę , miejsc do odwiedzenia.
Ostatnio edytowany przez Valion (2012-01-29 07:26:17)
Przede wszystkim za możliowość poznania naszego dziedzictwa kulturowego, a jeśli ktoś pasjonuje się historią sztuki to doskonałe miejsce, żeby dotknąć ją i zobaczyć na własne oczy, aż się nie mogę doczekać kiedy pojadę do Grecji...
W ubiegłym roku byłam pierwszy raz w Grecji a dokładnie na Zakynthosie i się zakochałam cudowny klimat , muzyka , ludzie , krajobrazy i ten obłędny kolor morza coś niesamowitego , nie do opisania, po prostu to trzeba zobaczyć .
Zgadzam się z Theregrasią która jednym ze swoich opisów napisała dla mnie rok bez Grecji to rok stracony ja uważam dokładnie tak samo
Pod koniec czerwca lecę na Kretę i to dzięki Travelmaniakom oglądając Wasze zdjęcia stwierdziłam że muszę tam być i już się doczekać nie mogę na samą myśl mam dreszcze
Hm, z gustami sie ponoć nie dyskutuje...
Dla mnie rok bez Norwegii to rok stracony! Na szczęście ostatnio nie tracę lat
A Grecja... cóż, historia, słońce, jednak bez specjalnych emocji...