Nie jesteś zalogowany.
Ajotka, możesz być spokojna, na miejscu zawsze jest mnóstwo lokalnych biur, ceny są zróznicowane, ale warto czasem dopytać dokładnie czemu np na Skiatos wycieczka kosztuje 20 euro, a nie 40 jak w innych biurach, bo okaże się że bilet na rejs musisz zakupić sama a to raczej mało opłacalne, to są tzw Biedronki wsród biur podróży W zależności do którego miejsca jedziesz, to do Salonik, Katerini faktycznie autobusem czy pociągiem się opłaca, ale dokładnie to samo Katerina pisała. Ja wybieram się do kochanej grecji w czerwcu i już dni odliczam.
Witam "deborah" ! Dobrze wybraliście miejsce - Olimpic Beach, bo tam wczasy z dzieckiem będą przyjemnością. Piękna, szeroka plaża, spacery i możliwość korzystania z wycieczek fakultatywnych. Spacer do Paralii to kilkanaście minut deptakiem wzdłuż plaży, a po drodze można podziwiać "towarzyskie" żółwie. Życzę miłego odpoczynku :-)
ajotka polecam także pociągi fajnie się jeżdzi a tu rozkłady tickets.trainose.gr/dromologia/
Na miejscu spotkasz kilkadziesiąt biur podróży,które oferują właśnie tego typu wycieczki fakultatywne- również na poszczególne wyspy. Poza tym Grecję północną wspominam bardzo miło,można tam zwiedzić kilka naprawdę fajnych miejsc.
Witam , w lipcu wybieram sie na Riviere Olimpijska , do Katerini- Paralia , w planie mam do zwiedzenia Meteory , Olimp i Skiatos , mam pytanie do osób które były na skiatos , jak długo trwa rejs i czy osoba z chorobą morska da rade pokonac taki rejs ? co mozna prócz wymienionych miejsc jeszcze pozwiedzać w okolicy , do jakich pobliskich miejscowosci warto sie wybrac , wdzieczna bede za odpowiedzi
Witamy!
Na Skiathos płynie się z tego co pamiętamy ok.2,5-3godz,naprawdę warto bo wyspa bardzo fajna.Jak morze będzie spokojne to dasz radę . Nie wiemy czy w programie Olimpu masz Palios Pantaleimon,piękna wioska w górach,bardzo klimatyczne miejsce.
Z pewnością warto wybrac się do Aten,mimo tego że to bardzo daleko,my nie byliśmy wtedy i teraz żałujemy.Jeżeli to pierwsze wakacje w Grecji to będzie naprawdę fajnie,to dobre miejsce na pierwsze spotkanie z Grecją.Zapraszamy do naszej galerii,z podobnych wakacji w 2006r.Pozdrawiamy-Michasia i Boguś
Jeżeli chodzi o chorobę morską w czasie rejsu to wszystko zależy od dnia.Kilka razy zrobiłem tą trasę i nieraz woda stół ale nieraz sztormik fajny.
Dla mnie osobiście sztorm byłby lepszy,na pewno bardziej atrakcyjny podczas wyprawy morskiej,ale nie polecam dla osób,które cierpią na chorobę morską. sama Riwiera Olimpijska jak najbardziej warto odwiedzin i pobytu.