Nie jesteś zalogowany.
jak w ogóle jest z cenami w Grecji? Jest dużo drożej nic w Polsce?
Głownie interesują mnie ceny w knajpach oraz ceny biletów autobusowych/kolejowych etc.
Na kontynencie nie wiem jak to jest w tej chwili. Na Rodos bilety autobusowe kosztowaly w granicach 6-7 zl. A za kilkanascie euro mozna bylo przejechac z jednego konca wyspy na drugi. Jedzenie jednak troche drozsze niz w Polsce. W knajpach calkiem znosnie. Porzadny obiad z winem kosztuje kilkanascie euro.
Ja byłam w Grecji kilka la temu, wtedy ceny były bardzo zbliżone. Pamiętam, że kupowaliśmy arbuzy tonami, bo były śmiesznie tanie.
Teraz juz takie nie sa niestety...wszystko przez to przeklete euro
Euro sieje niestety spustoszenie gdzie się nie pojawi
W Wenecji ceny strasznie poszły w górę po zmianie waluty na euro.
Jak wszedzie... ale my tu nie o Wenecji rozmawiamy
a powracając do tematu cen w Grecji interesuje mnie koszt wynajęcia samochodu na Krecie... Ktoś się orientuje... ?
Na Krecie nie wiem, ale z tego co pamietam to na Rodos ceny byly w granicach 50 euro za dobe. Oczywiscie im wiekszy samochod tym drozej;)
wydaje mi się że jeśli chodzi o Kretę i Rodos to ceny ogólnie są porównywalne, nie tylko w tym zakresie.
No pewnie tak, ale tego niestety nie wiem bo nie bylam na wszystkich wyspach;)
Ile pieniedzy orientacyjnie mozna zabrac na 10 dni ?
orientacyjnie to trudno powiedzieć bo każdy ma inny model spędzania wakacji
Rodos:
sok świeżo wyciskany: 2 E, kolacja na 2 osoby: 25 E, wstępy do muzeów itp ok.5-10 E, papierosy: 9 E, taksówka z okolic Rodos na stare miasto: 7 E, Recina: 1,5 E/litr, tygodniowy kurs windsurfingu:170E, lody ok.1,5 E, woda mineralna0,5 L: 0,5 E.....może mi eis coś jeszcze przypomni;)
no własnie jade na rodos i sie zastanawiamy z żoną czy brać BB czy HB. z jednej strony nie chcemy być uwiązani hotelowym rozkładem jazy, no i obawiamy sie czy jedzenie bedzie smaczne - wybieramy raczej niższy standard hotelu. A z drugiej strony obawiamy sie ze zaskoczą nas ceny posiłków jak sądzicie to dobry pomysł zeby kupować sobie jedzenie we własnym zakresie??