Nie jesteś zalogowany.
wiadomo że to naturalna kolej rzeczy że słabszy przegrywa , ale to biuro było jednym z bardziej znanych, świadczy o tym choćby liczba ludzi na lodzie zostawionych za granicą , no i nie byli wcale tacy tani. Słyszałem że problemy miała też niemałe triada...
mi się o uszy obiło, że Orbis tez nie ma się najlepiej - ale nie siejmy paniki....wyjeżdżajmy częściej i tym wspierajmy touroperatorów
ja mam to "szczęście"że wyjeżdżam z mniejszymi i tańszymi i odpukać nie miałem wpadki. Po prostu mierzmy siły na zamiary. dorgi nie znaczy najlepszy tani nie znaczy ekstra okazja
Ostatnio edytowany przez PAVULON (2010-09-15 15:53:44)
Dotychczas sądziłem, że ten problem nie dotyczy angielskich biur, ale ostatnio również u nas upadło kilka i to wcale dużych..
Ja sugeruję nie rozpuszczać plotek "gdzieś zasłyszanych". Bo tu ktoś słyszał o Orbisie, ktoś o Triadzie, inny o Itace. O Select nikt nic nie słyszał, a już ich nie ma.
Nie wiem jak się ma Orbis, ale po tym jak kupił go nowy inwestor - duży gracz na rynku - nie sądzę, aby miała mu stać się krzywda.
ten wątek nie ma na celu rozsiewanie plotek, jeżeli jest wymiana informacji między podróżnikami {nawet podejrzeń} dotyczących kondycji danego biura to dobrze. nie każdy ma zaufanego pracownika u swojego touroperatora który podpowie z kim jechac najbezpieczniej. "stare wygi "podróżnicze wiedzą na co zwracac szczególną uwage przy wyborze oferty , nowi mogą łatwo paść ofiarą nie do końca uczciwego sprzedawcy któremu zależy sprzedać jak najdrożej bo liczy sie dla niego przede wszystkim prowizja. więc jestem za wymiana informacji o rzetelności i kondycji danego biura bo to jest z korzyścia przede wszystkim DLA NAS-potencjalnych klienów
Ale też musimy odróżniać touroperatorów od agentów/sprzedawców. Agentowi rzeczywiście może zależeć żeby sprzedawać wycieczki biura, które daje mu największą prowizję. Ale to zupełnie inna kwestia niż to, który touroperator jest godny zaufania.