Nie jesteś zalogowany.
Dobra wiadomosc dla travelmaniakow wybierajacych sie do Tajlandii,o zlikwidowaniu obowiazku wizowego dla 6 krajow Europy Wschodniej,w tym Polski!
Polacy moga leciec swobodnie do Tajlandii bez turystycznej wizy,jesli pobyt w krainie usmiechu nie przekroczy 30 dni
http://www.ttrweekly.com/site/2011/05/thailand-extends-visa-free-list/
http://www.etajlandia.pl/forum/viewtopic.php?f=11&t=395#p2906
czyli to jeszcze nie takie pewne...ale bardzo bym się ucieszyła...zawsze to pare groszy w kieszeni zostaje...
Kasiu wlasnie jestem na etapie organizowania sobie lipcowo-sierpniowych wakacji w Tajlandii.Czesc rzeczy zalatwiam sama,czesc za posrednictwem biura podrozy i pani w biurze byla pewna,ze do tego czasu wiza nie bedzie konieczna.Zanim wylece,wroca moi znajomi,wiec dam znac jak to bedzie w ich przypadku z wiza.
A Ty jakie plany w koncu?Tajlandia czy Malediwy?
no niestety Tajlandia wygrała.....na listopad mamy juz bilety i kilka noclegow porezerwowanych....ale ta wiza to niespodzianka....a Malediwy owszem...to takie moje marzenie,,,mam nadzieje,ze juz niedługo....a za tydzien Turcja i moze dwa dni na Chios....
Super plany Kasiu!Udanego urlopu!
Bedziecie zadowoleni Tak juz, niestety, jest, ze chcialoby sie wszedzie pojechac i wszystko zobaczyc na raz ale szare zycie tez musi sie toczyc. Co sie odwlecze to nie uciecze Pozdrawiam i zycze obu Kasiom wspanialych wakacji w cudownym Taj Jak bedzie blizej to poprosze o pozdrowienie tego cudownego kraju i przemilych Tajow ode mnie
Ostatnio edytowany przez kangur (2011-06-02 02:43:04)
oj jaka szkoda,ze to Kasia będzie pierwsza te pozdrowienia przewoziła......
Kasiu 6555- mysl o pozytywach...a moze druga Kasia bedzie mogla Ci cos podpowiedziec, moze przetrze jakies nowe szlaki na przyklad
oczywiście,ze na to też licze.....
Przelecialem szybko przez posty forum etajlandia.pl, zauwazylem dyskusje na temat wymiany pieniedzy i moge Wam Kasie doradzic, ze jezeli musicie wymieniac pieniadze w kantorach na lotnisku to wymiencie tylko tyle ile potrzeba Wam na dojazd do hotelu i, ew. na pierwszy dzien. Wszechobecne uliczne kantory na wyspach czy kantory w duzych domach towarowych w Bangkoku maja duzo kozystniejsze kursy wymiany
generalnie tak jest wszędzie....kantory na lotnisku zawsze staramy się omijac,no chyba ze te przysłowiowe pare groszy....z wlasnego doswiadczenia wiemy,ze lotniska nic nie przebije.....ale nie wszyscy maja takie spostrzezenia i niektórym nie wazne czy zyskaja kilka dolarow czy nie....Dzieki....
Wiadomo...ja tylko tak na wszelki wypadek...zasugerowalem sie wypowiedziami na tym drugim forum Skoro juz mowimy o pieniadzach...wychodzi na to, ze jadac do Taj z Polski trzeba wymieniac pieniadze dwa razy - raz zlotowki na euro, czy tez inna walute a potem ta walute na bahty. Troszke to kiepsko bo na kazdej wymianie zawsze cos sie traci...
Ostatnio edytowany przez kangur (2011-06-02 13:36:53)
Dzieki Kangur!Jesli chodzi o pieniadze to ja przynajmniej bede wymieniac tylko raz z euro na lokalna walute:)W powrot drachmy jakos nie wierze:)))Tak czy inaczej Tajlandia w stosunku do zeszlorocznych Seszeli czy nawet Grecji wyda mi sie pewnie super tania:)Pare groszy zaoszczedzonych na wymianie czy na wizie to juz kilka super masazy:)))
Kasiu jesli wszystko dobrze pojdzie i plany nie ulegna zmianie,jak w zeszle wakacje to bedzie relacja jeszcze przed Twoja jesienna podroza...
będę czekała na ta relację....