Nie jesteś zalogowany.
Cześć ! Mam kilka pytań dotyczących wyjazdu do Chorwacji. Mam w budżecie 1200 zł na 2 osoby. Chciałam wybrać się pociągiem do Chorwacji z tatą i zakwaterować się na polu namiotowym. Czy ta kwota wystarczy na przejazd pociągiem i pole namiotowe ? Proszę o informacje gdzie najlepiej się wybrać ... i czy zmieszczenie sie w tej kwocie jest mozliwe ?
Ojej to tam jezdza pociagi? Hmm pociagiem to troche problematyczne bo potem trzeba jeszcze jakos sie przemiscic do pola namiotowego.
Tak z ciekawosci chciala sie zapytac ile kosztuja takie bilety na piciag? Jak udal sie wyjazd bo spodziewam sie ze juz sie odbyl.
1200 zł na dwie osoby to raczej mało...pola namiotowe nie mają wygórowanych cen, ale jedzenie, bilety wstępu są dość drogie. Jeśli chodzi połączenia pociągiem to trzeba sprawdzić - my się nie orientujemy. W naszych podróżach po Chorwacji mamy podany koszt noclegów na kempingu - dane dotyczą 2009 r.
http://www.travelmaniacy.pl/profil,413,podroze,993,chorwacja
Ostatnio edytowany przez anet_zb (2011-12-09 15:05:59)
Czasy, gdy Chorwacja była dla nas tania minęły bezpowrotnie...
może minęły..ale i tak jest tam taniej niz w innych europejskich kurortach.....a jadac nad nasze morze np...wydamy niewiele mniej niz w Chorwacji.....Uważam,ze jest to nadal atrakcyjne miejsce.....
No szkoda ze chorawacja nie jest juz taka tania ale i tak uwazam ze warto tam jezdzic bo jest tam przepieknie.
dokładnie tak - Chorwacja jest cudowna, ceny są wyższe od tych, które były jeszcze parę lat temu ale i tak nie są bardzo wygórowane.
Ależ taaak, przecież wyższe ceny nie umniejszają atrakcyjności wybrzeża Adriatyku! Chorwacja jest prześlicznym, ciepłym i ciekawym historycznie kawałkiem Europy... A i ludzie tam przyjaźnie nastawieni do gości
Ja wam powiem że często nie opłaca sie jeździć przez biura podóży. Mieszkam w Częstochowie i zarezerwowałam domek letniskowy w chorwacji na stronie edom.pl
Jedziemy w 4 osoby do Istrii, mamy do pokonania 1050km więc nie jest źle a domek zarezerowaliśmy naprawde za gorsze, jak patrzyłam to wyszło nas to o wiele taniej nawet jeśli doliczyłam cene za wyżywienie niż urlop z biurem podróży.
A ja byłam po raz drugi i więcej moja noga w Chorwacji nie stanie. Rozpuścili się strasznie ceny jak we Francji czy Włoszech a jakość do bani. Może jak ich trochę turystów opuści to zmądrzeją. Była tam pierwszy raz 2 lata po wojnie i to już nie Ci sami sympatyczni ludzie. Polecam Rumunię i Bułgarię ! Miło , tanio i pogoda też pewna do zwiedzania też coś się znajdzie.
a czy to prawda, że jak wyjedzie się w czerwcu to można liczyć jeszcze na ceny przedsezonowe?
Tak, w czerwcu ceny zbyt niższe od tych sezonowych, ale znowu, zależy od miejcowości.
na wszystkich kempingach w czerwcu były niższe niż w lipcu....najdrożej jest w sierpniu
Ceny zależą w dużej mierze od tego czy jedziemy w pełni sezonu czy przed nim. Sierpień i lipiec to bez wątpienia najdroższe miesiące, ale to też kwestia marży biura podróży itd. Tutaj jest kilka czynników zależnych.