Nie jesteś zalogowany.
Fajna relacja, dziękuję! Na Cayo Coco byłem w listopadzie 2015 r. w hotelu Colonial (właśnie zamieściłem relację). Też pojechaliśmy autobusem na tą plażę (na sam koniec wyspy, plaża Playa Pillar)-też na mnie nie zrobiła specjalnego wrażenia, ale była o wiele czyściejsza, niż to pokazują Twoje zdjęcia i pełna ludzi. Akurat wtedy pogoda była słoneczna, nie było fal i żadnych wodorostów. Poza tym trzeba było za wszystko płacić-wypożyczenie leżaka lub większego w rodzaju łóżka, a miejscowy bar za zimne piwo kasował podwójnie. Po paru godzinach wróciliśmy do hotelu, gdzie o wiele bardziej lubiliśmy tamtejsza, kompletnie 'bezpłatną' plaże! Nota bene, za miesiąc ponownie jadę na Cayo Coco, ale nie mamy w planie ponownego odwiedzenia tej plaży.
Spodziewając się inwazji turystów z USA, na Cayo Coco powstają nowe, pięciogwiazdkowe hotele. Jeżeli Trump zmieni prawo, to będą pełne Kanadyjczyków i Europejczyków
Dzięki Jack Chętnie zerkne do Twojej relacji. Ja tę plaże znałam z fotek umieszczanych na forum. Byłam nią zachwycona. Teraz mając okazje ją zobaczyć na własne oczy przeżyłam lekki szok. Być może żle trafiłam, być może w nie taką pogodę, ale gdybym kiedyś znowu trafiła na Cayo Gullermo ( co raczej nie nastąpi) na pewno plaże Pilar ominę szerokim łukiem.
Widziałam te nowe hotele i powiem szczerze, że dopóki nie zarosną zielenią, to ja osobiście nie chciałabym w nich mieszkać nawet za pół darmo. Dla mnie ważny jest karaibski klimacik, a tam bym tego nie znalazła.
Widzę, że Tobie przypadły do gustu te wysepki
Edit
Już wiem dlaczego...zerknęłam na Twoją stronę Mieszkasz bardzo blisko
Ostatnio edytowany przez julka2 (2016-12-09 18:39:49)
Ostatnio edytowany przez julka2 (2016-12-09 18:58:22)
Jedno wiedzieliśmy.....nie ma tam czegoś takiego jak miejscowe biura organizujące fakultety.
Wykupiliśmy jedną wycieczkę u rezydentki.... Rejs katamaranem po ogrodach króla. Natomiast co do reszty postanowiliśmy zaczekać i się rozeznać na terenie hotelu wśród pracowników.
Ceny u rezydentki były stanowczo za wysokie.
Ostatnio edytowany przez julka2 (2016-12-09 19:09:57)
Ostatnio edytowany przez julka2 (2016-12-09 19:51:16)
Ostatnio edytowany przez julka2 (2016-12-09 20:14:05)