Nie jesteś zalogowany.
Witam forumowiczów
Nadszedł czas na drugą wizytę w Tajlandii tym razem Ko Samui,Krabi Bangkok.
Na początek pierwsze pytanko:
-Gdzie na Ko Samui wybrać hotel ? Może ktoś ma coś konkretnego.
O Krabi pewnie pytał nie będą bo jak zeszłą razą zdałem się na relację "kangura" i to mi w zupełności wystarczyło do zaplanowania tam pobytu. KANGUR pozdro dla CB
Kolo - najbardziej popularną plażą na Koh Samui jest Chaweng i jeśli lubisz gwar wokół siebie to miejsce wtedy polecam, jeśli natomiast wolisz ciszę i spokój to zerknij na rejon Crystal Bay czy Silver Beach Resort - przy tych hotelach jest malutka, ale bardzo urokliwa plaża.
Dzieki bardzo Kolka przeczytałem Twoja relację więc juz wszystko wiem mam teraz inna zagwozdkę po miedzy lotami BKK-KoSamui mam tylko 2 godz przerwy i zastanawiam sie czy mi to starczy czyli odebrać bagaże w Bangkoku i zaraz je nadać na Ko Samui lotnisko niby to samo .
Jesteś pewny, że musisz sam odbierać bagaże? Upewnij się Nam dwie godziny starczyły, zresztą wyłapywali turystów na lot na Koh Samui żeby zdążyli
Hey
może głupie pytanie zadam ale kto pyta ..... jak to wyłapywali a skąd wiedzą że ja lecąc Qatarem dalej lecę na Samui ?
czy gdzieś to trzeba zgłosić np do Bangkok Airways?
Kolo...my mieliśmy całą podróż na jednym bilecie. Kupowaliśmy w Emirates, nawet lot z Bangkoku na Koh Samui, który obsługuje inny przwoźnik. Przy wyjściu z samolotu stała pani i każdego pytała czy leci dalej na Koh Samui - tych, którzy potwiedzili kierowała szybko dalej. My bagaży nie odbieraliśmy w Bangkoku. Czy Ty kupowałeś osobno jeden i drugi bilet? Jeśli tak to może być problem - dwie godziny wystarczą, pod warunkiem, że nie będzie spóźnienia i na bagaże nie będziecie za długo czekać. Może spróbuj zadzwonić do linii lotniczych i podpytaj czy możesz ten problem jakoś rozwiązać
Kolo1111: pewnie już za późno, ale na Koh Samui polecam spokojniejszą wioskę rybacką Bo Phut i hotel Bandara. Ale Chaweng też jest super Krabi jest przepiękne, szczególnie morskie wycieczki. Dużo spokojniej niż na Phuket.
Ostatnio edytowany przez kangur (2017-09-05 15:31:11)