Nie jesteś zalogowany.
fajnie
Średniowieczne zamki zawsze (no prawie) mają piękne widoki. Ludzie wtedy byli wrażliwi na piękne panoramki i budowali swe zamczyska na jakiś górach czy wyniosłych skałach. I chwała im za to. Dopiero potem nastąpiła era ogrodów i pałace bardziej na równym, a za to z parko-ogrodami.
Papuas.....dokładnie
....Czasem aż ciężko teraz uwierzyć, jak w tamtych czasach szło zbudować w takich praktycznie niedostępnych miejscach zamczyska
pięknie Hapolku a skansen - miodzio - uwielbiam takie miejsca!
(ja myślę, że oni te zamki budowali wysoko bardziej ze strachu przed wszelką ówczesną bandycką działalnością, niż z powodu wrażliwości na piękno , co nie zmienia faktu że ślicznie wyglądają dziś te wszystkie zamczyska na wzgórzach i widoki zawsze są z takich miejsc wspaniałe! )
Piea....z całą pewnością masz rację, że budowano je z tych powodów w trudno dostępnych miejscach typu .....wysokie skały czy zakola rzek....ale napewno jak skończyli budowę i wleźli na wieżę to było....
....o kurde, jakie widoczki
deseczka najfajniejsza
Noooo....mnie też się najbardziej podoba, miałem z nią mały ból dyńki do wzorków do wyboru było kilka
....na szczęście dylemat wyboru miał ktoś inny
Hapol, że też Ci się tak chce latać po tych wszystkich zamkach Ja tam osobiście preferuję na wycieczkach widoki pod gołym niebem, a nie w murach
Lubię to
Przecież na zamkach a już na ruinach też są widoczki pod gołym niebem
Ostatnio edytowany przez hapol (2017-09-16 07:04:44)
Angela - jak mówi przysłowie: jeden lubi Kryśkę, a drugi Maryśkę, a nawet jest taki co Angelę lubi
Ostatnio edytowany przez oscar (2017-09-16 08:08:50)
Hmmm Oscar - czy Ciebie jeszcze trzyma ta 12letnia whisky z Emirates