Nie jesteś zalogowany.
Strony: 1 2
Wątek Zamknięty
Ciekawa jestem, dokąd wybierają sie Polacy na Wielką Majówkę - oczywiście mowa o zakątkach Polski, nie tropikalnych wyspach.
Ja jadę do Puszczy Białowieskiej z nadzieją na rowerek, kajaczek i wędróweczki - ale zanosi się na horrendalny tłok i oblężenie wszystkich atrakcji, co mnie trochę martwi. Nie dość, że to drogi region Polski, to jeszcze tłok (no i dlatego tak drogo)... Tamtejsze biura oferują moc atrakcji, ale liczą sobie za wszystko słono. Ja oczywiście wszystko organizuję sama, na zasadzie "ahoj przygodo, co będzie to będzie".
Administracja niestety majówkę spędzi pracująco... ale czekamy na Wasze relacje z majowych wypadów
ja, ponieważ już 10 maja jadę na urlop, a więc tuż po wielkiej majówce- więc jakichś specjalnych wypraw na ten czas nie planuję, ale w zależności od pogody w niedzielę, albo we wtorek (1-3 maja), byc może wybiorę się do Arkadii-Nieborowa! Nie byłam tam od lat, a to blisko ode mnie:)
Nie ma chyba nic piękniejszego wiosną jak widok licznych, kwitnących magnolii!!! A tam właśnie jest ich całe mnóstwo!(przynajmniej kiedys były....)
Mam nadzieję, że pogoda dopisze.....
W razie gdyby ktoś nie miał miejsca na majówke to zapraszam do Wisły,naprawdę urocza i wyjątkowa miejscowość. Najważniejsze żeby pogoda dopisała,to już połowa sukcesu. To kto zaczyna relacje z majowego wypadu?
Jeżeli mowa o wypoczynku w majowe weekendy,to serdecznie polecam Biały Dunajec i okolice. świetna i bardzo spokojna okolica z niesamowitym widokiem na tary. Czego chcieć więcej?
Widok na góry to fajna rzecz,sam zostałem tam wychowany wiec wiem coś o tym. To bardzo dobra propozycja dla wszystkich tych,którzy chcą spędzić aktywnie swój wolny czas. Nie inaczej jest właśnie w Wiśle.
Kochani, podobnie jak "piea", my 4 maja wyruszamy w Alpy, w tych pierwszych majowych dniach czekają nas ostanie przygotowania. Dzisiaj wybieramy się na walentynkowy kulig do Brennej, śniegu jest dużo, będzie wesoło. Wszystkim Travelmaniakom przesyłamy piękne WALENTYNKOWE SERDUSZKO! Pozdrawiamy :-)
My corocznie spędzamy majówkę na Mazurach. Wynajmujemy sobie dom nad jeziorem i cieszymy się błogą ciszą i spokojem. W tym roku kusi nas żeby zmienić plany i spędzić ten czas w jakimś pięknym mieście - Wrocław, Kraków, a może czeska Praga?
Ze wszystkich podanych chyba wybrałbym Pragę- miasto faktycznie piękne,nieco inny klimat niż u nas,język oraz przede wszystkim zabytki:) Warto pojechać i zobaczyć jak to wszystko wygląda na żywo. Zapraszam także do nas,nad morze gdzie także spędzicie niezapomnianą i pełną wrażeń majówkę.
Ja mam kod rabatowy w Palace Apartaments i mam zamiar z niego skorzystać, tak wiec wybieram się do Krakowa, w dzień będę zwiedzał okolice a w nocy szaleństwo na rynku. Jeśli ktoś jest zainteresowany, niech wpisze przy rezerwacji PA327D a również będzie miał zniżkę.
Miejsc jest bardzo wiele,jednak ja osobiście chyba wybrałbym góry i Zakopane. Tutaj można naprawdę odpocząć oraz jeśli pogoda pozwoli także zwiedzić kilka szlaków,więc to coś dla tych którzy preferują aktywny rodzaj turystyki.
Hejka, ja również polecam szlaki np. kajakowe(szlak rzeki Czernicy lub szlak rzeki Białej)fajna trasa, dość łatwa do pokonania, spokojnie można się wybrać z rodzinką, dziećmi lub ze znajomymi. Słyszałam, że nowa atrakcją będzie paintball park w gminie Rzeczenica, wiec i z tego będzie można skorzystać. Zapowiada się ciekawie:) Sama się wybiorę, żeby zobaczyć, chętnych też zapraszam:)aaaa i przede wszystkim zapowiada się imprezka pod gołym niebem w Rzewnicy:)
Polecam:)
Ja także mogę polecić góry,a raczej tereny podgórskie bo Beskidy ,gdzie każdy solidnie wypocznie podczas tegorocznej Majówki 2013. Odwiedźcie koniecznie Rajcze:)
Góry to jest to,na pewno każdy kto lubi odkrywać nowe tereny,szlaki- nie będzie się nudził,a w szczególności w Alpach,gdzie te wysokości mamy o wiele większe niż w tatrach. Zdjęcia i widoki mówią same za siebie.
Jak ktoś szuka szlaków kajakowych to może go zainteresuje Konwaliowy Szlak Kajakowy w ok. Leszna? Świetny szlak, bardzo malowniczy. Na oficjalnej stronie Leszna można poczytać sobie więcej informacji o nim leszno.pl/Konwaliowy_Szlak_Kajakowy,289.html
Na szlaku można spotkać unikatową, występującą tylko tam konwalię różową.
Wątek Zamknięty
Strony: 1 2