Nie jesteś zalogowany.
za 5 dni jadę do Krynicy górskiej na narty ... proszę o porady . co ciekawego można tam zobaczyć itp. .....
Dobry wybór. Krynica to lepsze z miejsc w polskich górach w których jeździłem na nartach, czyli na Jaworzynie Krynickiej gdzie jest jedna z najdłuższych oświetlonych nartostrad (jakieś 2,5 km). Jesli chodzi o zwiedzanie, to ciężko powiedzieć... na pewno Góra Parkowa, deptak... wieczorem warto pochodzić, Krynica ma swój klimat...
Dodatkowo polecę knajpę Węgierska Korona (w końcowej części deptaku po prawej stronie), bardzo dobre jedzonko I jeszcze jedna knajpka, ale nazwy nie pamiętam - na poczatku deptaka po lewej stronie - chyba "zielona górka" czy jakoś tak.
Grzesiu a jakieś aquaparki w okolicy ??
W samej Krynicy z tego co pamiętam nie ma aquaparku, w okolicy też nie kojarzę, ale być może są gdzieś dalej.
No to w drogę
juz spakowany ...
Będą zdjęcia i oczywiście opis !!!
muzeum Nikifora...też warto zobaczyć..jak już się tam jest;), i Pijalnia Wód oczywiście;) atrakcją jest też całoroczne lodowisko. Blisko też jest do Słowackiego Popradu - jakieś 60 km od granicy. Baw się dobrze !!!
A może ktoś ma sprawdzoną kwaterę w Krynicy?
Szczerze mówiąc to rzadko bywam w Krynicy,ale poczekaj na dalsze wpisy i z pewnością ktoś się odezwie. Gdybyś chciała także w przyszłości tani nocleg w Krakowie,to również służę pomocą
Bedąc w Krynicy warto wybrać się do którejś z okolicznych (i licznych) cerkwi łemkowskich. W lecie do środka można wejść w weekend - cerkwie są otwarte dla turystów. W zimie chyba nie, ale można w niedzielę przed nabożeństwem. Wnętrze cerkwi w Bereście to jest COŚ! W Szczawniku też stare i cudne. (ale w Mochnaczce Niznej nie warto, bo wnętrze współczesne). Na pewno na miejscu można sie dowiedzieć, kiedy mozna je obejrzeć.
Cerkwie to bardzo dobry pomysł i myślę ze warto z tego skorzystać,tym bardziej że jest okazja do tego żeby zobaczyć wschodnią kulturę. No i nie sposób także stronić od tamtejszych szalków i stoków narciarskich:)
Krynica Rewelacja !!!! Raz się zatrułem parę lat temu ale tylko na jeden dzień i to jakaś epidemia była bo sporo osób w ogóle w krynicy miało zawirowania.
Uwielbiam Krynicę!
Witam Wszystkich na forum. Krynica to niewątpliwie bardzo urokliwa miejscowość,ale jeśli wybierasz się na narty,to koniecznie odwiedź Wisłę. Nigdzie nie znajdziesz tylu stoków do jazdy ile właśnie tam.
Tutaj znajdziemy pełen spis wszystkich atrakcji i rozrywek turystycznych:
krynica24.pl/pl/baza/atrakcje_i_rozrywka/
Pozdrawiam i mam nadzieję, ze każdy się tam wybierający miło spędzi czas.
Ja bym na twoim miejscu odwiedziła Wisłę, i Górę czantorię,, lecz nie kolejką wyjazd tylko podróż na nóżkach na tą górę. U samej góry jest wiele atrakcji a nawet wspinaczka z przeszkodami rewelka.