Nie jesteś zalogowany.
W tym roku pierwszy raz jadę na Mazury, w związku z czym nie wiem jaką formę pobytu wybrać, gdyż nie wiem jak tam jest. Do wyboru są hotele, motele, namiot, domki, pensjonaty. Który z tych wariantów jest najlepszy? Chodzi mi o ekonomiczne wakacje, dla mnie i dziewczyny na tydzień
Hej, ja byłam w pensjonacie u bardzo sympatycznych gospodarzy. Miejscowaość Jedwabno, mogę odszukać adres - zapraszam do galerii można oglądnąć fotki. Niedaleko była plaża ok 5 km jak dobrze pamiętam - my byliśmy autkiem, gospodarz ma łódkę, z której korzystać można nieodpłatnie. Można się na kajaki wybrac, na podwórzu postrzelać z wiatrówki (udostępniona przez gospodarza), dastęp do kuchni pełny, więc przygotowanie posiłków również bez problemu. Okolica bardzo sympatyczna i miła, w zgodzie z naturą. Jeśli zależy Wam na czymś bardziej hałaśliwym i imprezowym to może inne miasteczko. Pozdrawiam:)
PS: Ceny za nocleg bardzo przystępne. Nie wiem ile teraz kosztuje, ale w 2009 było zdaje się 25zł/os.
Ostatnio edytowany przez myszka (2013-04-26 10:55:29)
to już zależy od tego co lubi twoja dziewczyna. Jeśli lubi namiot to polecam poczuć łono natury, tam są piękne widoki i niesamowity klimat. Tak biwak to nie zapomniana przygoda
Jeśli chodzi o ekonomiczne wakacje to namiot ;p ale jeśli ciut więcej wygody to domki bo pensjonaty są drogie. Z resztą ja zawsze wybieram domki nad jeziorem niż inne formy bo w nich jest specyficzny klimat poszukaj o letnisku Zalesie w Rentynach! moje ulubione miejsce od paru lat
no w sumie domki nad jeziorem mazury to idealne miejsce. Możesz wybierać co chcesz, na pewno twoja dziewczyna będzie się tam czuła dobrze
Taki wyjazd w tamte rejony to super opcja dla was dwojga na tydzień lub więcej. Sama nie mogę się doczekać kiedy znowu tam pojadę
Szkoda,że akurat na Mazury bo tutaj akurat miałbym coś do polecenia w górach,ale może innym razem skorzystasz i odwiedzisz Zakopane. Na Mazurach liczy się dla mnie głównie cisza i spokój,wiec szukałbym czegoś na uboczu.
Ja prawie, że co roku wybieram się w to samo miejsce na mazurach..mianowicie do miejscowości Jerutki koło Szczytna.. bardzo malownicza okolica i co dla mnie bardzo ważne jest tam spokój!! Jedynie jeśli chodzi o noclegi, to lepiej mieć coś sprawdzonego, bo raz nie trafiliśmy zupełnie... Ale w sumie od jakiegoś czasu jeździmy z żoną do jednego z trzech sprawdzonych domków, jeżeli byłabyś zainteresowana to tu więcej szczegółów holidio.pl/noclegi/mazury/domki-letniskowe ja ze swojej strony mogę śmiało polecić.. W tym roku również się tam wybieram i już odliczam dni do urlopu..
Wszystko zależy od waszych priorytetów, najwięcej komfortu i prywatności daje domek, ale też jego cena jest dużo wyższa niż standardowy pokój. Pokoje tanie, ale zazwyczaj dosyć ciasne.
To zależy od tego, co dokładnie lubicie. Może być ekonomicznie w namiocie na polu biwakowym, jeśli takie "spotkania z naturą" Wam odpowiadają. Może być ekonomicznie w pensjonacie o cienkich ścianach A może być też ekonomicznie w hotelu, czy domku. My byliśmy tydzień w Starych Jabłonkach w hotelu Anders. Ale nie mieszkaliśmy w samym hotelu, bo chcieliśmy coś innego niż pokój hotelowy. Niedaleko są tam Mazurskie Chaty. Naprawdę świetne rozwiązanie. Dużo prywatności, niedaleko jezioro, plaża, las. Cisza i spokój. Naprawdę piękne miejsce. Wyżywienie w hotelu, w restauracji. Śniadania - szwedzki stół, ogromny wybór dań. Obiadokolacje - takie standardowe. W pobliżu jest park linowy, więc jak się znudzi Wam leżenie na plaży to spokojnie można skorzystać. Ja ze swojej strony polecam.
Hej, ja też właśnie szukam czegoś fajnego na Mazurach. Chciałybyśmy się z koleżanką wybrać na weekend, odpocząć trochę. Fajnie by było, jakby można było i popływać i na rowerkach wodnych pojeździć, poopalać się. Polećcie jakąś mniejszą miejscowość, tak żeby było jak najbliżej z Warszawy. Co do noclegu, chciałybyśmy wynająć pokój. Pole namiotowe to nie dla nas.
do Klara ... w ubiegłym roku byliśmy w ośrodku "WASZETA" koło Olsztynka nad jeziorem Pluszne. Duży leśny teren, domki /drewniane i murowane/ z łazienkami, telewizorem. Wyżywienie można zamówić na terenie ośrodka. Blisko do jeziora, wypożyczalnia kajaków, rowerków wodnych, żaglówek, trawiasta plaża i drewniane podesty nad wodą. Można łowić ryby, zbierać grzyby i spacerować leśnymi alejkami. Cisza i wspaniały wypoczynek. Zapraszam do mojej galerii i życzę udanych wakacji. Pozdrawiam :-)
Nie jestem zwolennikiem małych, „urokliwych” miejscowości i wolę jeździć na wakacje do większych miast gdzie mam większą pewność, że jak będzie beznadziejna pogoda (niestety mam do niej szczęście;/) to nie będę się nudzić i zawsze będzie tam coś do roboty. Będąc w Augustowie na Mazurach mieszkałem w hostelu Augustów. Byłem zadowolony z pobytu tam, bo i lokalizacja była fajna (przy bulwarach biegnących do ścisłego centrum) i ceny dobre, a i miałem w końcu okazję spróbować kartaczy, które znalazły się w ścisłej czołówce moich ulubionych dań wyjazdowych