Nie jesteś zalogowany.
Szukam spokojnej miejscowości nad morzem w Bułgarii, możecie coś polecić? Najchętniej coś spokojnego, oby nie "dziurę zabitą dęchami" gdzie po 20 wszystko będzie zamknięte.
Polecam Primorsko.Byliśmy 3 razy.Dwie piękne plaże i promenada ze sklepikami i knajpkami na świeżym powietrzu.
osobiście wolę Złote Piaski od Primorska. na przedmieściach nie tak gwarno ale wszystko otwarte do późna.
W Primorsku też wszystko otwarte praktycznie do ostatniego wytrwałego a nieporównywalnie taniej niż w Złotych Piaskach.....
bo Złote Piaski to chyba takie sztandarowe turystyczne miejsce w Bułgarii.
Nawet na pewno. Ale kiedys to bylo bardzo fajne spokojne miejsce...
mi sie w Albenie podobało,ale spokojnie to tam nie bylo:)
Polecam Słoneczny Brzeg i Złote Piaski, chyba ze ktoś woli poleżeć i nic nie robić - rzeczywiście to typowo turystyczne i popularne , ale tam własnie jest wszytko najbardziej rozwinięte.
Reszta to małe miasteczka gdzie niewiele się dzieje
No ja dorzucam się do pozytywnej opinii o Primorsku. Byłem tam dwa lata temu w ramach wakacji studenckich większą grupką osób. Miejsce fajne i rozrywkowe wiec Polacy powinni być zadowoleni. Ewentualnie można zobaczyć też Carevo ale tu więcej powiem jak sam sprawdzę w tym roku:)
Bałczik i Sozopol. Te miejscowości nie są tak tłumnie odwiedzane przez turystów. Tez nad morzem, też można wypocząć, a nie ma takich hałasów jak w Złotych Piaskach czy Albenie. Można też się skusić na samą Warnę, gdzie jest piękna plaża miejska, niedaleko od niej pełno kwater do wynajęcia i sporo punktów gastronomicznych. Popołudniami świetnie się odpoczywa w Parku Morskim.