Nie jesteś zalogowany.
...tzn. na pierwszy ogień. Jestem zwolennikiem zasady "lepsze od razu, a gorsze potem, bo może wcale nie okazać się gorsze". Czy ktoś był z Rainbow w Maroku? Jakieś uwagi?
Texarkana, byli moi znajomi ( na klasycznej objazdówce"Cesarskie Miasta") właśnie z Rainbow- wrócili jak zawsze uśmiechnięci i zachwyceni!!! mnie tez Maroko bardzo "kręci" , ale jakoś po tej sytuacji w północnej Afryce- odczekam na pełen spokój...(nigdy nic nie wiadomo, co i którym arabom strzeli do głowy)!
Kraj na pewno jest super ciekawy a Rainbow- wiadomo-profesjonaliści w objazdówkach!!!
(PS. twoją zasadę bym ciut zmodyfikowała: "lepsze od razu , gorsze nigdy, a inne lepsze potem" !), :)pzdr,
Zgadzam się z piea a poza tym Maroko to cudowny kraj ... ja nie zobaczyłem go za dużo ale jeszcze na przyszłość planuje
Tak, sytuacja niepewna. Ostoją turystów byli tam zawsze policjanci, a teraz przeciwko nim skierowana jest agresja ludu... Pewnie w tym roku sobie daruję Maroko, aczkolwiek to Magiczne Południe kręci-nęci... Zobaczymy! Jak znajdę coś innego, co mnie zakręci, to wykupuję i już. Ale wcale nie tak łatwo znaleźć... Jak miejsce i program OK, to termin nie ten, a jak znowu wszystko gra, to cena zwala z nóg...
Również planowałam Maroko na ten rok. Plany przez wiadomą sytuację musiałam zmienić, więc Afryka czeka na swoją kolej i spokojniejsze czasy
Jakoś ten rok pechowo sie zaczął..... Ja odwołałam rezerwację do Tunezji, a przyjaciele właśnie zamienili MAROKO. A tak bardzo sie cieszyli.... mieli lecieć w 2-giej połowie maja, niestety...za duże ryzyko!
Oj! te afrykańskie niepokoje niejednemu pokrzyżują plany na ten rok!
10 czerwca lecimy do Maroka / na 8+7 / z BP RAINBOW. Z tym biurem jeżdzimy od sześciu lat i zawsze byliśmy zadowoleni, wszystko było przygotowane i przeprowadzone bardzo profesjonalnie. Jak będzie w Maroku? Mam nadzieję, że wrócimy pełni wrażeń i wspaniałych przeżyć. Myślę, że problemy żołądkowe nie popsują nam wycieczki /mamy za sobą zdrowy wyjazd do Egiptu/. Napiszę po powrocie. Pozdrawiam i do miłego zobaczenia gdzieś na szlaku :-)
no to miłej podróży i czekamy na relację i zdjęcia
oczywiście , czekamy czekamy !
Nasze zdjęcia z objazdówki i z Agadiru można zobaczyć na naszym profilu. Wyjazd był bardzo udany, przeżyć i wrażeń moc. Maroko nas zauroczyło i w czerwcu 2012r. wybieramy się z BP RAINBOW na "MAGICZNE POŁUDNIE". Przez 15 dni pobytu nie spotkaliśmy się z żadną agresją ze strony Marokańczyków, byli mili, serdeczni i pomocni. Zachęcam do odwiedzenia tego kraju, bo warto. Pozdrawiam :-)
Na pytanie "magiczne południe czy cesarskie miasta?"- widzę tylko jedno rozwiązanie:
I JEDNO i DRUGIE!
Miasta - to miasta, ciekawe i warte poznania, a południe- to południe, magiczne, wciągające, zachwycające...
Zwiedziliśmy "cesarskie miasta" w ubiegłym roku i "magiczne południe" teraz, właśnie wróciliśmy. Obie wycieczki ciekawe, chociaż różne, ale przeprowadzone profesjonalnie, bo pilotki były najwyższej klasy turystycznej. Brawo dla tych PAŃ! Polecam i życzę udanej wyprawy do Maroka. Zapraszam na mój profil, jest tam sporo zdjęć.
No to moze teraz ktoś mi powie, którą z tych dwóch wycieczek lepiej sobie strzelić jako pierwszą. Chcę tam pojechać w styczniu. A może to wogóle niedobra pora?
No i byłam w Maroku w lutym 2014 z Rainbow na "Magicznym Południu". Było świetnie. Kwitły drzewka migdałowe, a w g órach jeszcze leżało troszke śniegu. Widoki bajeczne, temperatura przyjemna. Mieliśmy troszkę chmur i pustynnej kurzawy, ale to jakoś znacząco nie przeszkodziło w smakowaniu i oglądaniu tego pięknego, ciekawego kraju. Najgorzej wypadła wycieczka na erg Chebbi, cała wspinaczka na wydmy na darmo, bo widoczność była słaba.
Ostatnio edytowany przez texarkana (2014-06-16 15:55:20)