Nie jesteś zalogowany.
Chyba większość greckich wysp jest godnych polecenia,jednak gdybym miał wybierać tą jedyna,to z całą pewnością na pierwszym miejscu znalazłaby się magiczna Kreta z wieloma atrakcjami i zabytkami.
A więc jednak Kreta Strasznie ciężki wybór z racji ,że wszędzie jest pięknie. Uwielbiam takie miejsca. MAm nadzieję, że dokonalam dobrego wyboru.
Fresh, ale czemu nie polecasz rejsu statkiem na Balos????
Ja właśnie płynęłam takim statkiem i było mega- super!!!
(nie każdy lubi jazdę hardcorową, wąską jak diabli i krętą drogą szutrową) widziałam tę scieżynkę....no... powodzenia odważnym!
Ja bym raczej napisała: nie dajcie się namówić na jazdę tam samochodem! )
Co kto lubi, a wrażenia zależą głównie od miejsca siedzenia:)), bo to co dla jednego jest przygodą - dla drugiego może byc koszmarem:)... i odwrotnie:)
Ostatnio edytowany przez piea (2013-04-19 15:37:28)
Ola rewelacyjny wybor bylam na Krecie w ubieglym roku ja jestem w tej wyspie zakochana , a co do Balos ja rowniez plynelam statkiem i plus wyboru tej opcji jest taki ze jest postoj na wyspie Gramvousa na ktorej wzniesieniu znajduje sie twierdza Wenecka z ktorej doskonale widac cala okolice a widok jest niesamowity
Ostatnio edytowany przez Michasia_Bogus (2013-04-19 21:42:47)
Super!A gdzie dokladnie bedzie Wasz hotel?
Kreta jest piekna,a Balos samochodem lub statkiem obowiazkowe do zaliczenia!!!
Bardzo fajna okolica i dobra baza wypadowa
Co do tlumow,ktore przybywaja statkiem do Balos,to zgadzam sie z Freshem-psuja cala magie tego miejsca...
Tak,dobre miejsce wypadowe do zwiedzania zachodniej Krety i hotel przy samej plaży,
dlatego padło na tę ofertę
Co do tłumów...cóż, takie miejsca turystyczne są zawsze oblegane, ale nacieszymo trochę oczy i nakarmimy zmysły piękną przyrodą Balos i Elafonissi oraz jez.Kournas.
Fresh, co do tłumów - to zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości:); ale być może moje wrażenia były dlatego takie super pozytywne, bo ja na Krecie nigdzie, ani w hotelu, ani w Samarii, ani na Balos tłumów nie widziałam!, no ale ja byłam tam w maju:), dlatego uwielbiam maj jako porę na wyjazdy, bo wtedy jeszcze nigdzie nie ma tłumów (oprócz Kazimerza Dolnego na majówce:) )
Michasia, Boguś pozdrówcie tam tego "Kavrosa" ode mnie:), będzie super!!!
Ja byłem we wrześniu na Krecie. To można by wyciągnąć wniosek, że warto w maju statkiem popłynąć na Balos, bo nie ma tłumów, a w sezonie do września włącznie, lepiej samochodem.
Dzięki Alicja, z pewnością będzie super! A hotel Kavros i malownicze okolice pozdrowimy Popstrykamy trochę fotek to będziesz mogła miło powspominac Pozdrawiamy cieplutko - M&B