Nie jesteś zalogowany.
Witam,
Zastanawiamy się nad podróżą: Wietnam-Kambodża-Tajlandia
Wietnam:Hanoi-Halong Bay-Hue-Mui Ne-Saigon
Mekongiem do Kambodży: Phnom Penh-Siem Reap-Angkor-
Tajlandia.
Może jakieś podpowiedzi?
Chcemy zorganizować wyjazd na własną rękę
Główne pytanie to jak jest z transportem w Wietnamie. Standard hoteli,pociągów i autobusów, ich punktualność. Opinie na forach angielskich trochę nas odstraszają...Jak jest z bookingiem przez internet.
Poprzedni wypad do Tajlandii zorganizowaliśmy opierając się na Waszych opiniach i wszystko świetnie wypaliło tak że Tajlandia to już nie problem.
Pzdr,
Nie wiem czy to dobry pomysł w sensie organizacji takiego wyjazdu na własną rękę. Jak jest u Was ze znajomością języka oraz ogólnie tych krajów?
Z językiem angielskim nie ma problemu ( w razie czego z rosyjskim też ). Obawiamy się jedynie Wietnamu ( komunikacja i ogólnie logistyka). Czy można tak łatwo jak w Tajlandii bookować wszystko przez internet i czy to jest pewne. Tak jak wyjazd do Tajlandii nie wzbudzał w nas takich obaw to wydaje nam się że Wietnam to jednak co innego..
Ale mi się marzy taki wypadzik ... Może kiedyś ... Nikt nie chce ze mną lecieć, bo większość twierdzi, że nie ma po co - ludzie są naprawdę dziwni
Kazdy jest inny. To co nam sie podoba w tropikalnej Azji: przyroda, kultura, egzotyka, jedzenie, innych odstrasza Nie wiedza co traca
Właśnie np mnie kuchnia,jedzenie i ta egzotyka pełna dzikich zwierząt- mnie osobiście bardzo odstrasza i nie chciałabym sie znaleźć w środku takiej tajlandzkiej dżungli,ale to rzecz jasna kwestia gustu:)