Nie jesteś zalogowany.
Zapraszam do wakacyjnego wyjazdu do Krainy Tysiąca Wysp – INDONEZJI!
Masz dość pogodowej huśtawki? Zima dała Ci się już we znaki? A nie wiadomo jakie lato nas teraz czeka… A może chcesz po prostu wyjechać na egzotyczne wakacje, ale boisz się, że kolejne „pewne” biuro podróży ogłosi upadłość?
Może skusisz się i razem z nami na przełomie sierpnia i września wybierzesz się do krainy tysiąca wysp i wulkanów – Indonezji?
Akurat wtedy trwa tam pora sucha i w tych miesiącach przypada najmniej opadów. Temperatury wahają się w granicach od 27 do 40 stopni… Słońce, upał, soczystą zieleń i plaże mamy gwarantowane J
Na dodatek wyjazd jest planowany całkiem prywatnie i nie ma nic wspólnego z biurem podróży – grupę znajomych i kilku dodatkowych śmiałków poprowadzę ja - pasjonatka podróży - odwiedziłam już kilka krajów Azji południowo – wschodniej, m.in. Tajlandię, Malezję, Kambodżę i właśnie Indonezję! W zeszłym miesiącu (marzec 2013) zorganizowałam swoją pierwszą wyprawę w ramach projektu DiscoverAsia i pojechałam z małą grupką odważnych do Tajlandii!
Teraz planujemy kolejną wyprawę! Wybór padł na Indonezję!
W planie wyjazdu m.in.:
Ø Yogyakarta – kulturalna i artystyczna stolica Indonezji
Ø Ramayana Ballet
Ø dwie niesamowite świątynie – Barobudur – buddyjska oraz Prambanan – hinduistyczna
Ø mekka surferów z całego świata – Kuta na wyspie Bali
Ø całodniowe zwiedzanie Bali – świątynie na urwiskach skalnych, na zboczach wulkanu, spotkanie z makakami w dżungli, tarasy ryżowe
Ø wyspa Flores
Ø dwudniowy rejs statkiem – wyspa Rinca oraz Komodo ze słynnymi smokami - Waranami z Komodo
Ø snurkowanie na najpiękniejszych rafach koralowych świata
Ø nauka surfowania pod okiem wykwalifikowanego instruktora
Ø wspinaczka na wciąż czynny wulkan Bromo
Przewidywana liczba podróżników – około 10 osób. Jest już nas czwórka!
Czas trwania wyjazdu: dwa tygodnie – sierpień / wrzesień 2013
Projekt DiscoverAsia to autorski projekt łączący wszystkich ludzi ciekawych świata i kochających podróże, a w szczególności tych, którzy zawsze marzyli o dalekiej wyprawie do egzotycznej krainy, ale nie mieli wcześniej dość odwagi żeby się tam samodzielnie wybrać.
Wszystkie wyjazdy mają charakter towarzysko - rekreacyjno - wypoczynkowy.
Jeżeli jesteś otwarty i pozytywnie nastawiony do życia to ta wyprawa jest właśnie dla Ciebie!
Jeśli jesteś zainteresowany wyjazdem napisz luthiennn@o2.pl – dostaniesz odpowiedź na wszystkie swoje pytania, przewidywane koszty wyjazdu i dokładny plan!
Ostatnio edytowany przez amaliooo (2013-04-09 11:31:14)
Prywatnie bez biura chyba jednak nie zdecydowałbym się na coś takiego,podróż jest zbyt daleka,a sam kraj bardzo egzotyczny i to spore ryzyko,chociaz z drugiej strony również adrenalina i przygoda.
Do odważnych świat należy ! Super pomysł . Indonezja jest cudowna
No to racja,Indonezja to wspaniały kraj z bardzo bogatą kulturą,zupełnie odmienną od tej naszej,jednak bez biura także nie odważyłbym się tam polecić,to jednak z byt daleko,a nie znając terenu ani nie mając noclegu,można się naprawdę pogubić.
Nie zgodze sie. Bylem calkowicie na wlasna reke w Tajlandii. W dobie internetu wszystko mozna zalatwic samemu. Nawet bilety do teatru w Bangkoku kupilem wczesniej. Zalezy od nastawienia. Bylem panem swojego czasu i robilem co chcialem. Troche przygotowan a cala reszte zalatwilem w tydzien i zobaczylem Tajlandie a nie kurorty...
Teoretycznie tak,ale trzeba mieć nie tylko odwagę- również i doświadczenie bez którego ani rusz w tej w kwestii. Następnie sam język,dogadamy się na pewno po angielsku,ale przecież wielu z nas sprawia to mnóstwo trudności.
No tak. Dla tych co nie znają języka to tylko biura.Jeśli pewne (?) to też można spędzić świetne wakacje.
wydaje mi się, ze takie egotyczne destynacje zwiedzać z biurem podroży lub właśnie z osobą, która wielokrotnie tam była i będzie pełnić funkcje organizatora
Ja mam podobne zdanie,Indonezja to jednak odległy,egzotyczny kraj o zupełnie innej kulturze niż nasza. Warto polecieć tam z kimś kto może nam o tym wszystkim opowiedzieć,oprowadzić,na kim się nie zawiedziemy. Jestem zdania,że biuro podróży zrobi to najlepiej.
Nie zgadzam sie z poprzednikami,ze Indonezja to jakiekolwiek ryzyko dla podrozujacego indywidualnego turysty.Bylam na Bali i Gili Island i zachaczylam o Lombok.Nie wyraze opini o Jawie bo nie bylam.Podrozuje sie rowniez bardzo przyjemnie jak po Tajlandii.Wszystko dobrze przygotowane, rowniez dla turysty indywidualnego.Dobrze zorganizowane tamtejsze wszedobylskie biura podrozy na kazdym rogu i nie tylko.
Napisałabym Wam sporo fajnych rzeczy na temat Indonezji, zwłaszcza tym, którzy myślą że jest tam niebezpiecznie. Zaproponowałabym też dołączenie do mnie na następnym takim wyjeździe w przyszłym roku - ale niestety nie mogę bo strasznie przeszkadza to moderatorowi, który cały czas usuwa moje wiadomości z jakiś wymyślonych przyczyn.
Odezwijcie się prywatnie
Kurcze, super plan wycieczki Bylem dwukrotnie na Bali i nie wiem jak jest na pozostalych wyspach ogromnej Indonezji, ale akurat na Bali lepiej wynajac kierowce i zorganizowac sobie objazd wyspy samemu
No trzeba przyznać,że plan wycieczki jest naprawde bardzo fajny,z tym że trzeba mieć też sporo funduszy na jego zrealizowanie. Bali czy Sri Lanka to dosyć drogie kraje w sensie nawet samej podróży tam.
Nie jest wcale tak drogo jak myślisz! Najdroższy jest bilet lotniczy w tamte rejony, potem już z górki. Pomimo tego, że jest drożej niż np. w Tajlandii to nadal Bali jest tańsze od Polski obiad w restauracji to koszt 10-15zł na przykład i to w miejscach turystycznych. W tych mniej turystycznych jest dużo taniej! @Jastrzebiec_eu napisałam Ci wiadomość prywatną. Na przyszły rok mamy inny plan wyjazdu ale nadal jest bardzo ciekawy!
Super plan, ostatnio miałam okazję poznać jednego Indonezyjczyka i świetny gość. Proponował jakąś wyspę mnie i mężowi na przyszłość ale muszę zapytać jeszcze raz o nazwę bo nie pamiętam. Mnóstwo się od niego dowiedzieliśmy i może się zdecydujemy pojechać kiedyś go odwiedzić.