Nie jesteś zalogowany.
Pomożecie mi rozstrzygnąć ten dylemat? Część z Was już tam była, proszę o pomoc. Zależy mi na folklorze, plemionach i zwierzętach, nie przepadam za zabytkami i historią ...więc chyba lepiej południe?????? Doradźcie proszę
gdzieś widziałem propozycje autorskiego biura podróży wycieczki do Etiopii, w której programie było m.in. spotkanie z dżeladami. Dżelada - duża dość oryginalna małpa to jednak północno-zachodnia Etiopia.
Klaudia, północ Etiopii to monastyry, kościoły zabytki... południe to folklor, plemiona, które nie zetknęły się jeszcze z cywilizacją - przynajmniej odczuwalny był jakikolwiek brak zasięgu GSM. Ale wybierając się na południe musisz być przygotowana, na bardzo słabą infrastrukturę noclegową, w hotelach często brakuje wody w kranach, a na campach to już w ogóle hard core... Chcąc zobaczyć najważniejsze plemiona Mursi czy Karo... tylko camp, tam nie ma żadnych hoteli... wrzucam u siebie sukcesywnie zdjęcia z południa, jeszcze wielu brakuje, ale jakby co zapraszam do galerii.
Etiopię odwiedziłem w styczniu tego roku, więc jakbyś miała konkretne pytania służę pomocą.
Ostatnio edytowany przez lordowski (2015-04-28 10:33:36)
Lordowski - dziękuję !!!! Na pewno Cie wykorzystam, muszę tylko jeszcze trochę o tym kraju poczytać
Ostatnio edytowany przez oscar (2015-05-27 13:10:47)
Oscar!
Fajnie,ze dzielisz sie na forum swoimi wskazowkami i zdjeciami (moze pokusisz sie o relacje z Etiopii i nie tylko?) ale pisanie,ze ktos,gdzies nigdy nie byl,nie ma wiedzy i bladego pojecia o tym,co pisze jest delikatnie piszac nieuprzejme!
Tak sie sklada,ze lordowski zjechal kawal Afryki,wiec jakies pojecie jednak ma,a ze moze miec nieco inne spojrzenie od Twojego to akurat nic zlego.
Ile osob tyle zdan Ile razy to ja bylam w miejscu/hotelu,ktore nie zrobily wrazenia na kims innym,a na mnie spore (albo odwrotnie)
Lordowski napisal w duzym skrocie 2-3 info,co akurat dla takiego laika,jak ja (Klaudia pewnie sie tutaj zgodzi) jesli chodzi o ten kierunek,daje mi jakis zarys i chyba o to chodzilo
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez katerina (2015-05-27 13:49:05)
a co tu widzisz nieuprzejmego? Nieuprzejme to jest wprowadzanie ludzi w błąd!!
Cyt: północ Etiopii to monastyry, kościoły zabytki... południe to folklor"
Nie znam tego kogoś i nie wiem co zjechał, ale wiem że tam nie był i o tym piszę
Jeśli mój wpis nie przekonał ciebie że było to mijanie się z prawdą, to nic na to nie poradzę.
Oscar bierz się chłopie za relację... będzie miała Klaudia porównanie...
ja zupełnie "niekościołowy" jestem, ignorant wręcz , więc napisałem swoją opinię...
zresztą każdy kto jedzie na północ Etiopii jedzie tam, żeby zobaczyć kościoły... ja po drodze na południe widziałem jeden z tej samej epoki i mi zupełnie to wystarczyło jasne, że rozmachem nie dorównuje temu z Lalibeli, ale jakoś wcale się z tym źle nie czuję. Mi do pełni szczęścia brakowało tylko Dżelad na południu...
aż tak to mi się nie chce
To lepiej, niech Ci się zachce
Oskar,
Pokazałeś kilka ciekawych zdjęć... a wiesz, że apetyt rośnie w miarę jedzenia. Więc się tutaj nie wykręcaj, tylko w wolnej chwili napisz (choćby całkiem skrótowo!) relację i dodaj więcej zdjęć.
Prosimy
Ostatnio edytowany przez oscar (2015-05-30 09:29:41)
Oscar, skoro inicjacje hamerów odbywają się dwa razy dziennie.. to nie wchodzę więcej z Tobą w polemikę... chyba, że zakładasz, ze słońce zachodzi danego dnia dwa razy gratuluję poczucia humoru
podobne zdjęcia widziałem na innym portalu u niejakiego mądrali bilbao
Ostatnio edytowany przez lordowski (2015-05-30 11:38:33)
a dziękuję, z humorem u mnie wszystko ok
Ostatnio edytowany przez oscar (2015-05-30 11:39:03)
A tak przy okazji, ktoś napisał wyżej że zjechałeś kawał Afryki (nie zaprzeczyłeś) Pochwal się jakie kraje zwiedziłeś może mamy jeszcze inne wspólne wspomnienia.
Obawiam sie że przejście z picasa na google+ spowodowała zniknięcie zdjęć. Niestety (chyba) nie jestem w stanie tego poprawić. Brak możliwości edycji postów.
Jeszcze coś pokombinuję, ale marnie to widzę
...........
Nic nie poradzę, chyba że admin udostępni mi edycję
sorki
Ostatnio edytowany przez oscar (2015-08-08 17:06:10)