Nie jesteś zalogowany.
Hyde...nie ma czym, jednodniowa wizyta na wariata jak będziemy wracać z Hiszpanii
Ostatnio edytowany przez hapol (2015-06-28 23:24:59)
Hapol i tak super a jak na wariata to już LUBIĘ TO! Serio, serio
No wlasnie Hyde napisz troche o cenach.Ile kosztuje woda,kawa,bilet na metro etc.etc
Luwr odpuscilas,ale moze sprawdzilas ile kosztuje bilet?Paryz niestety do najtanszych nie nalezy...
Kati tak naprawdę to nie wiem ile co kosztuje w sklepie bo takie zakupy się po prostu codziennie robiło Jak szliśmy do sklepu to wydawaliśmy ok 20-25e bo albo jakieś ichniejsze kiełbaski albo jakieś serki kupowaliśmy, do bagietki. Bagietka w piekarni 1e.
Jadaliśmy w biegu, w knajpce typu greckiej za 7-12e za gyros/kebab czy inne takie rzeczy
Do domu wracaliśmy padnięci więc prysznic, kolacja i spanie.
Kawa 2,9e przy Luwrze. Woda 0,33, od ciemnoskórych, koło wieży kosztowała 1e, piwo w knajpie 6-9e. Im dalej od atrakcji turystycznych tym taniej
Generalnie wszystko zależy na jak długo jedziesz i co chcesz zobaczyć
Jak jedziesz oglądać muzea i zabytki to pomyśl o http://en.parismuseumpass.com/rub-t-pre … ges-2.htm. Jak jedziesz na dłużej niż trzy dni to pomyśl o Paris Visite Card.
Ja kupowałam 2x po 10 biletów na metro bo tyle nam wystarczyło. Ostatniego dnia musieliśmy dokupić dwa bilety na metro i takie były droższe bo chyba 1,85 a 10 biletów od razu kosztowało ok 14,1 e. Po przyjeździe przeliczyłam sobie, że jakbym kupiła kartę zamiast 2x po 10 biletów to zaoszczędziłabym chyba ok 2e/os.
Ostatnio edytowany przez hyde (2015-06-29 00:03:50)
Na samym początku podałam stronę do bloga odnośnie transportu to jeszcze podam jedną
http://en.parisinfo.com/what-to-see-in-paris
Można jechać do Paryża i wydać 3tys zł/2 os a można jechać i dwa razy tyle będzie mało
P.S. Dziękuję Adminku
P.S.2 Oczywiście jeśli macie jakieś pytania chętnie odpowiem jeśli tylko potrafię
Ostatnio edytowany przez hyde (2015-06-29 21:02:05)
Hyde dzieki o to mi chodzilo Wiadomo pewne zakupy trzeba robic bez wzgledu na ceny,ale fajnie byc przygotowanym
Ostatnio edytowany przez hyde (2015-06-29 21:40:24)
No taaak wejsciowki to wiadomo,jak w Londynie
Kochana cudne zdjecia,a pogoda malina
Pogoda jak mówisz, malinowa
Można zaplanować wyjazd, żeby trafić na pierwszą niedzielę miesiąca. Wtedy wybrane atrakcje za darmo ale ludu więcej
Ostatnio edytowany przez hyde (2015-06-30 20:23:18)