Nie jesteś zalogowany.
Forum lepiej nie zapodawać Travelmaniakowe wystarczy
A jaki jest taki koszt pobytu w Portugali? Tak mniej więcej oczywiście
Daga napiszesz co w końcu wybrałaś na wybrzeżu?
Fajny śnur http://www.portugalvirtual.pt/algarve/vilamoura/beaches.php#ggmap
Daga milczy to może Kati mi pomoże a może ktoś inny
Pierwszym pomysłem było Lagos, drugim Portiamo a trzecim Albuferia
I miotam się, i oglądam, i wzdycham, i rezerwuję wszędzie hotele
Nie będę zmotoryzowana tylko zdana na transport publiczny. Chciałabym ładne plaże, względny spokój, wieczorkiem posiedzieć w fajnej knajpce oooot tyle
Ostatnio edytowany przez hyde (2015-08-08 14:20:53)
Hyde Kiedy,kiedy,kiedy???!!!
Daga stacjonowala w Vilamoura...jachty,pola golfowe i te sprawy Sama Jej ta miejscowke polecalam,bo wiedzialam,ze bedzie w Jej stylu...wiadomo kazdy ma inne priorytety,a dagusiowe to gastrotour na poziomie z "konkretna" karta win w lokalach w danym miejscu
Ja wybralam Albufeira i gdybym miala znowu podjac decyzje to pewnie byloby to samo
Fenomen tego rozrywkowego miejsca polega na tym,ze posrod glosnych uliczek przepelnionych tanczaca mlodzieza...jest SPORO uliczek z klimatem,mini knajpek,w ktorych siedza 2-4 osoby...hucznie albo romantycznie jak kto woli Szerokaaa plaza,sporo fajnych restauracyjek,pelno knajp...ogolnie jest tam co robic,bo ciagle sie cos dzieje
WSZYSTKIE plaze,ktore wrzucilas sa NIESAMOWITE!
My bedac w Albufeira wypozyczylismy skuter i w ten sposob zjechalismy wybrzeze.Jesli bedziesz kompletnie niezmotoryzowana to chyba blizej jednak do wiekszosci plaz z Lagos i okolic.Tam znajdziesz takze "wzgledny spokoj",o ktorym napisalas
Ja bralam pod uwage jeszcze Carvoeiro.Na miejscu okazalo sie,ze plaza MEGA urocza,ale miejscowka na pobyt stacjonarny juz nie bardzo.
Ostatnio edytowany przez katerina (2015-08-08 21:31:04)
Kati początek października
Nie wiem już sama ale chyba zostanę przy Lagos Spokój to bym chciała ale też nie do końca Taką naszą Łebę a nie Mielno ooo Z Albuferii jak się dostałaś do hotelu?
Wiem, że Wy na skuterkach śmigaliście, ja wszystkie relacje z 10 razy czytałam
Może jakieś auto na dzień się wypożyczy ale to wszystko zależy od humorów rodzinki
Już marudzą, że z Lizbony przez pół Portugalii ich ciągnę bo jakąś plażę sobie ubzdurałam
Hyde
Ostrzegam,ze temperatura wody w oceanie jesienia tylko dla "twardzieli"
Juz we wrzesniu byla lodowata,ale dla mnie do zniesienia
W pazdzierniku Albufeira to juz bedzie w miare spokojna Z Lizbony podroz na wybrzeze jest naprawde spoko!!! My jechalismy pociagiem z dworca Oriente,fajne widoki i pociag na poziomie,a sam dworzec w portugalskiej stolicy bez porownania do greckiej na korzysc tej pierwszej
Z dworca w Albufeira do hotelu taksowka albo autobus
Kochana polacz wybrzeze ze stolica nie pozalujesz! WARTO!
Ostatnio edytowany przez katerina (2015-08-09 22:33:45)
Zaraz bedzie upomnienie od Adminka,ze fotki wkleja sie w relacjach lub na pogaduchach
Grzesiu ja tylkoooo "pomagam" Hyde dokonac wyboru
Kejt - luzik, spoko, aż taki straszny tu nie jestem chyba
No wrecz przeciwnie,ja tylko sie tak tlumacze na zas
Kati stolica będzie w ostatnie dni Zdjęcia
Kusi mnie Albuferia bo to już raczej po sezonie i boję się, że w Lagos będzie za spokojnie
Z drugiej strony w Lagos plaże bliżej, nie musiałabym za dużo kombinować
Muszę chyba najpierw transport publiczny ogarnąć i wtedy zdecyduje
oj, Kasia, kusisz tymi zdjęciami Portugalii , oj kusisz | muszę to porządnie przemyśleć : czy jakaś grecka wysepka na jesień czy jednak ta odkładana non-stop na zaś Portugalia )
Portugalia, zdecydowanie Portugalia
Chętnie bym się wybrała w te rejony!