Nie jesteś zalogowany.
Ostatnio edytowany przez Kasia6555 (2015-11-17 15:14:49)
Inny swiat....
Cudne fotki z lemurkami
Dziewczynki,ale koncert zyczen macie ...ale Oscar bez watpienia da rade...
egzotyka na maxa;
dla nas to zupełnie inny świat... fantastyczna przyroda powala - jak to przyroda; zwierzaki cieszą oczy, szczególnie te wszystkie Juliany ; "pałac" zaskakuje sielskimi klimatami skansenowymi; natomiast samo miasto to istny Sajgon! - jak większość miast biednej Afryki; natychmiast przypomniały mi się bardzo podobne "w klimacie" obrazki z Mombasy.
Pralnia i pobliska restauracja szkoują przybysza z Europy, ale dla nich to jest norma i szara codzienność;
dzieciaki maja nieciekawą drogę do szkoły , ale to jest nieciekawe w naszym rozumieniu, dkla nich to pewnie bułka z masłem - no ale wiedza zdobyta z takim trudem pewnie bardziej zostaje im w głowach .
Oskar, będę Cię tu podczytywać dalej, bo to bardzo niecodzienna podróż; i czekam na duuuuużo więcej fotek.
A pomyśleć, że w latach 30-tych XXw był pomysł, żeby Madagaskar uczynić polską kolonią..... kto wie jakby to wszystko tam dziś wyglądało? ... nawet wysłano tam wtedy Fiedlera na "rekonesans"
Ostatnio edytowany przez oscar (2015-11-18 16:45:20)
Widoki tarasowe obłędne, a dzieci
Ostatnio edytowany przez Antenka (2015-11-18 19:13:38)
Riksze (bose) -hmmm-chyba nie ma sie co dziwić ,na buty by nie zarobili a pokaleczone stopy pewnie jakimis domowymy sposobami nauczeni sa leczyć ))) ale jak sie przypatrzec na te zdjęcia to tam większość ludzi boso i wiec chyba to we krwi maja i stopy gruboskórne
Oscar, świetnie trafiłeś z tymi japonkami!!! Strzał w 10-kę
Tarasy - wręcz "kaskadowe", jednak zwierzaki bezkonkurencyjne, przerozkoszne...
Pomysł z japonkami rewelacja -musze to zapamietac,zreszta takie informacje nie uciekają z pamięci )))
Zwykłe japonki -mała rzecz a ile radości
Przerośnięte wiewióry bezkonkurencyjne
tarasy rewelacyjne
przerośnięte wiewióry to w większości sifaki, które do lemurów nie należą, ale piękne są
pamiętający Madagaskar Fiedlera czekam na inne jeszcze lemury (były katta i maki)
przyrodnicze foto budzą szczerą zazdrość
Ja to jednak niedoinformowana jestem Tarasow ala indonezyjskie sie na Madagaskarze kompletnie nie spodziewalam Pieknie!
Japonki
Ostatnie ujecie lemura
Oscar, ale się cieszę, że opisujesz Madagaskar bo przymierzam się do wycieczki z Itaki Podobno jedna grupa już pojechała to może i następne terminy dojdą do skutku!
Zwierzaki cudne, super zdjęcia z życia mieszkańców, no i pomysł z Japonkami świetny Czekam z niecierpliwością na dalsze zdjęcia.