Nie jesteś zalogowany.
Bylam w Alcudii na Majorce w sierpniu, sluze pomoca
cześć Wam, planujemy z żoną wypad na Majorkę w te wakacje, więc mam kilka pytań
1) czy warto na miejscu wynająć auto? słyszałem że to dobra opcja żeby poznać całą wyspę
2) czy cała wyspa jest bardzo imprezowa czy są też jakieś spokojniejsze miasteczka/rejony? nie chce mieszkać na campingu w środku lasu, ale nie chciałbym też co noc słyszec pijanych ludzi drących się pod hotelowym balkonem
3) z jakiego biura polecacie wyjazdy? ja znalazłem oferte na ewakacjach, a ze nie korzystałem nigdy z ich uslug to zbieram opinie - warto, nie warto? nie mieliscie problemow z załatwieniem formalności? żona mnie straszy że ewakacje to jakiś no name i czarno to widzi, ale z tego co widzę to pośredniczą całiem normalnym biurom podróży
4) jak wypada cenowo taki wyjazd? nie pytam o sama wycieczke tylko o koszty juz na miejscu - knajpki, restauracje itede
Z góry dzieki za wszelkie wskazówki!
Hej! My możemy polecić na spokojne wakacje Can Picafort, a konkretnie jego spokojną dzielnicę San Baulo, bardzo miło wspominamy te wakacje Zapraszamy do lektury naszej fotorelacji - http://www.travelmaniacy.pl/profil,1160,podroze,3873,hiszpania
Pozdrawiamy Michasia i Boguś
Jeśli chodzi o ewakacje to nie pomogę, bo nigdzie z nimi nie byłam, ale mogę Ci polecić wyjazd na Majorkę, moja siostra była na podróż poślubną i wrócila zachwycona:D samochód obowiazkowo!
Dzięki mariposa za odpowiedz, mogłabys w takim razie podpytac siostre o szczegóły? Co zjeść/zobaczyć/kupić na pamiątkę, a czego absolutnie unikać?
Ja byłam na dwa tygodnie w sierpniu na trzy dni wynajęliśmy auto, żeby pozwiedzać. Wypożyczalni jest masa!
tam auta za grosze można wypożyczyć, raz oddałem lekko porysowane, to machnęli ręką i nawet słowa nie powiedzieli,
Oni to tam w ogóle sa wyluzowani. Z autem luz, sa spokojniejsze miejsca, ja akurat lecialem ze znajomymi przez travela. Jakos ze ta nowoczesna czesc miasta jest polaczona z bardziej zabytkowa to jeszcze mozna nie tylko sie bawic, ale i zwiedzic. Warto zobaczyc, tak powiem
To kwestia oczekiwań - typowy klimat wyspiarski, ciekawe zabudowania i pewna pogoda.
W zasadzie już za 2k można trafić hotele, które będą przed sezonem spełniały oczekiwania, a właśnie rądzę wybierać się na wakacje dokładnie w tym okresie. My byliśmy pod koniec czerwca - było super.
Jeśli z dziećmi to radzę hotel dosyć blisko lotniska...
też wybieramy się z małżonką na Majorkę w sierpniu, pod sam koniec. Wyprawę organizujemy na własną rękę, jedziemy na dziko zastanawiam się tylko co z ubezpieczeniem, czy musimy wykupić coś dodatkowego, czy wystarczy nam karta EKUZ?
a co zamierzacie tam robić? jakieś nurkowanie itp?
zwiedzać, wypoczywać tak naprawdę jeszcze nie mamy pewności, jeżeli znajdzie się czas i ochota to może i nurkowanie. ma to znaczenie przy wyborze ubezpieczenia?