Nie jesteś zalogowany.
Przesylam Wam gorace pozdrowienia z Macedonii . Pyszna kuchnia , wspaniali ludzie , piekne widoki i do tego tak tanio . Za nami rowniez Albania ktora okazala sie wielkim rozczarowaniem , po prostu syf kila i mogila , jednym slowem szok . Za to Kosowo nas mile zaskoczylo . Pomimo ze KFOR nadal na ulicach .
Dzięki za pozdrowionka. Czasami rzeczywistość nie nadąża za marzeniami i robi nam psikusa.
Ważne że byłaś, widziałaś i masz swoje zdanie. Podobnie rozczarowała nas kiedyś Gruzja, a Armenia która miała być tylko tranzytem okazała się perełką.
Odpoczywajcie całą gębą
Dzięki Udanego dalszego zwiedzania i już bez rozczarowań
Sonia pozdrowionka
Mam takie samo zdanie o Albanii-kompletne rozczarowanie!Za to Macedonia da się lubić No i cenki rzeczywiście bardzo niskie
Sonia, dzieki za pozdrowionka i udanego dalszego pobytu; duzo słoneczka i pięknych zdjęć dla nas po powrocie;
W Albanii nie byłam, ale słysząłam od przeróznych znajomych, co się skusili dokładnie to samo- wieeeeelkie rozczarowanie, no i ten syf.... jednak zbyt traumatyczny; ale tak jak napisał Ci Oskar - najwazniejsze, że byłaś -widziałaś i masz własne zdanie....
Pozdrowionka
Ja juz od kilku dni w domu Z pogoda to bylo roznie okazalo sie ze nawet u mnie w tej deszczowej Holandii sa niesamowite upaly a my w ostatnie dni na urlopie czasami bluzy musielismy zakladac a i deszcz nas tez nieominal Niestety jakis taki front przyszedl bo w calych balkanach lalo .W ostatnie dni chcielismy uciekac do Grecji ale i tam padalo . Ale ostatecznie nie bylo tak zle w sumie tylko jeden dzien lalo strasznie, pozniej juz troszke pochmurnie lecz bez deszczu ...A co do tej Albanii to w ogole nie jest przygotowana na turystow . Zjechalismy pol wybrzeza i co widzielismy buldozery na plazy wszystko rozwalone . Myslalam ze to tylko tak w mniej turystycznych miejscach , ale jak doejchalismy do Sarandy , to tylko zapytalam moja druga polowe czy faktycznie to jest Saranda . Rozsypujace sie budynki albo dopiero sie budujace , niepowykanczane , przewaznie bez okien i miedzy tymi budynkami slamsy i krowa chodzaca po ulicy . Mialam nadzieje ze plaza w Ksamilu to bedzie to na co tak czekalam a okazalo sie nastepnym rozczarowaniem lezak na lezaku , masa polakow , plaze krotkie i waskie i znow gdzies tam w tle te odstraszajace budynki . I wszedzie ten mega syf . Jak opowiadam znjomym to co widzialam to nikt nie wierzy .Bo przeciez wszyscy ogladali takie piekne zdjecia , ojjj tak ja tez mam tak piekne zdjecia ze ogladajac je nikt by nie przypuszczal jak tam jest naprawde . Dobry aparat , dobry kadr i miejsce wydaje sie jak z bajki ..... Ale za to Macedonia to byl wspanialy wybor
Ostatnio edytowany przez Soniza89 (2016-09-15 14:09:57)
Sonia,a byłaś w Durres?Tam CIUT lepiej,ale bez szału
Mimo wszystko czekamy na fotki
Miałaś pecha z pogodą faktycznie Nie pamiętam kiedy o tej porze roku,aż tak padało w tej części Europy.
W Grecji w ciągu 3 dni spadło wiecej deszczu niż w ciągu ostatnich 6 miesięcy...
Teraz już powrot lata Będzie padać znowu za parę miechów
Pozdro
Ostatnio edytowany przez katerina (2016-09-15 21:14:30)
Soniza - świetnie że piszesz jak to wyglada. W ub roku już prawie tam pojechałem. Na razie wybiłaś mi głupoty z głowy. Może za kilka lat?
Oscar,po Twoich wojażach to byłbyś pewnie wiecej niż rozczarowany...
Dzięki Kati za potwierdzenie! Tamte strony mam zupełnie nieźle objechane. Została tylko Albania. Ma pecha. znowu spadła na liście
Katerina wlasnie na poczatku taki byl plan , zobaczyc Tirane i z Tirany do Durres . Ale ja sie uparlam i naklonilam reszte ekipy do tego aby pojechac do Sarandy i Ksamila , a potem bylo mi strasznie glupio ze spotkalo ich takie rozczarowanie . Ale z drugiej strony ciesze sie ze wyskoczlismy tam podczas pobytu w Macedonii , bo mialam w planach wybrac sie do Albanii na caly urlop a wtedy bym sie chyba zalamala , albo uciekla promem na Korfu haha ....Oscar mysle ze nie za pare ale za kilkanascie
Jak ja bym chciała być teraz na Twoim miejscu... Również pozdrawiam!
Kochani, wątek marcowy, ale ja muszę dodać w czerwcu, że Macedonia jest piękna i warto tam pojechać, jedzenie pyszne, widoki wspaniałe, ludzie do rany przyłóż.
Ale o Albanii mam inne, własne zdanie. Zdjęcia, kadry... tak, to prawda, tym można manipulować. Jednak kto lubi przygody i potrafi się pogodzić z tym, że musi przebić się przez syf, żeby dotrzeć do Raju, może śmiało jechać do Albanii, pełnej smaczków i klimacików, dziwnej, niepodobnej do niczego innego, miejscami brudnej, miejscami zachwycającej. Tylko, że tych pięknych zakątków raczej nie nad morzem szukać należy. Ksamil, Saranda, Durres - rzeczywiście shocking, syf, budowa, ja się cieszę, że zobaczyłam, ale już tam nie wrócę. Więcej napisałam i pokazałam w wątku o Albanii.