Nie jesteś zalogowany.
Wracając do tematu... Kuba . Kraj który po prostu trzeba poznać, mając w pamięci ustrój jaki u nas panował przed '89 rokiem.
Ojj, takich marzeń to mam bez liku... Chiny, Meksyk, Ameryka Pd, Bali, Jamajka... duużo by wymieniać.
Jeśli chodzi o spełnione marzenie, była to napewno moja pierwsza samodzielna podróż za granicę: do Hiszpanii przez Włochy Było cudnie!!
z tych spełnionych to:
* Paryż
* Wenecja
* Egipt
* Izrael- Jerozolima, Betlejem
Z tych spelnionych udalo mi sie to w tym roku Chorwacja o ktorej dlugo juz marzylam i Meksyk!!
Teraz na mojej liscie jest Kuba , Tajlandia i kambodza !
O USA bardzo marzy sie mojemu mezowi ale ja 7lat temu staralam sie o wize i odeslali mnie z kwitkiem buuuuu!!
Aaaaaa zapomnialaby marzy mi sie jeszce Indonezja hmm ale to chyba odlegle marzenia !!
WARTO MARZYC A MARZENIA URZECZYWISTNIAC
Moje najwieksze spelnione,podroznicze marzenie to Malediwy.Mam nadzieje,ze juz niedlugo urzeczywistnie kolejne,rownie egzotyczne;)
A ja za każdym razem jak gdzieś pojadę to cos mnie urzeka. Sporo podróżuję, i każdy wyjazd niesie ze sobą coś ciekawego- i zapewne każdy był mniejszym lub większym marzeniem ( skoro tam właśnie pojechaliśmy...)
W tym roku udało mi sie zrealizować jedno takie małe marzenie :SZWAJCARIA!!!- kraj , który powalił mnie na łopatki i szczęka mi opadła!!! pod każdym względem.
Kraje śródziemnomorskie- są piękne, ale w sumie wszystkie do siebie podobne. Kraj Helwetów to coś zupełnie odmiennego!
Marzenia na przyszłe sezony: Norwegia i Chiny.
Spełnione marzenia to Egipt,Tunezja i Turcja chociaż czuję pewien niedosyt a do spełnienia:Santorini,Maroko i Izrael!
spełnione Syria i Kambodża...
- Grand Canyon
- Cape Canaveral
- Taj Mahal
- Angkor Wat (a w zasadzie cała Kambodża)
- London National Museum
- Wieża Eiffla
- Białowieża
- Wieliczka
- Sequoia National Park
- San Francisco
Tych (jeszcze) nie spełnionych lista o wiele dłuższa
to chyba u każdego ta lista niespełnionych jest dłuższa...
Oj - fajne te spełnione a jeszcze lepsze te nie spełnione Wiadomo- zawsze ciekawiej jest "gonić króliczka". Moje spełnione to Londyn, Petra, Stambuł, Egipt, Kapadocja, Chorwacja. Niespełnione to Tajlandia, Chiny, USA ( Parki Narodowe), Portugalia. Co do Londynu i Stambułu choć widziałam mogę tam wracać jeszcze wiele razy
niespełnione jeszcze:
Indie
Peru
Meksyk
Kuba
Chiny
Norwegia
........
cudownie było w Iranie.... Maroko zachęciło do kolejnej podrózy, a ostatnio w Jordanii było nieziemsko....
http://jordaniajordania.blox.pl/html
spełnione - Turcja
Niespełnione - USA