Nie jesteś zalogowany.
no, CUDO
przekleństwem są te "aparaty na kiju" - uznaję tylko aparat przy oku, bo nawet manipulacje rękami przeszkadzają innym.
Na zagadkę ptaszka nie odpowiem (chyba, że coś rzuci mi się w oczy) - może to jakiś bilbil?
Dzięki Papuas za dobre chęci z ptaszkiem. Obejrzałem zdjęcia w Google i ....to nie bilbil. Wcześniej też szukałem z (jak się można domyśleć) marnym skutkiem. Niech zostanie anonimowy!
Co do "aparatów na kiju" Czasami bywa to wkurzające!
Wschód z taaakim widokiem powalający
Oscar, cuuuudnie Mieliście kapitalną pogodę, no i Bromo "kurzył" solidnie. U nas pogoda też była ładna ale wszystko było bardziej zamglone. Jak schodziliśmy na dół to wulkany były nadal wtulone w białą "watę" z mgły lub chmur i wyglądało to dość tajemniczo
Może za krótko byliśmy na górze? O której schodziliście?
Mabro - W samochodach byliśmy ok 7.00. Pewnie o 7,30 bylismy na dole
Ostatnio edytowany przez oscar (2016-09-30 06:52:18)
Maxymalnie magicznie
Ja lubię selfie sticka, bo mamy z Kotem teraz więcej zdjęć we dwoje
Kot ?! ...aaaa to zupełnie inna sprawa
Koniki malutkie ale za to silne- taka rasa
Bromo- zachwycające
Masz rację Antenka. Bromo robi wrażenie.
Może kilka słów o Parku Narodowym Bromo Tengger Semeru.
Jest to jedna z największych atrakcji turystycznych Indonezji. W parku znajduje się kaldera pradawnego superwulkanu Tengger o średnicy ok. 10km, wypełniona wulkanicznym szarym popiołem. Cała równina otoczona jest skalnym klifem krateru. Tam też jest zlokalizowany punkt widokowy z którego powstały zdjęcia powyżej. Wewnątrz kaldery znajdują się młodsze wulkany ze zdjęcia, dymiący Bromo (2392m) i ładniutki Batok (2440m).
Te wulkany sa jak pryszcze na powierzchni superwulkanu. Nad całą okolicą góruje położony w pobliżu najwyższy szczyt Jawy, bardzo aktywny wulkan Semeru. (To ten z dymkiem z fajki)
Bromo nie jest super piękny, jego szczyt został zniszczony podczas erupcji już wiele lat temu, za to okolica w której się znajduje i sąsiadujące z nim wulkany, oraz widok wschodu słońca robią niesamowite wrażenie.
To (jak już pisałem) jeden z najpiękniejszych widoków na Ziemi.
To warto zobaczyć!!
Bromo rewelacja Szkoda, że się tam nie wdrapałam
A teraz pooglądam sobie wysepki, na których jeszcze nie byłam
Ostatnio edytowany przez mabro (2016-10-01 21:38:48)
Z naszej grupy też nie wszyscy wdrapali się na szczyt.
Kilka osób nawet planowało, ale jak zobaczyło schody to odpuściło.
Zapraszam na następne wysepki. Jeszcze będzie kilka fajnych i z „dreszczykiem” miejsc.