Nie jesteś zalogowany.
Piękna ,, wisienka"
Oskar...to już nie wisienka a prawdziwa nalewka z wiśni
Oskar-masz talent! Naprawdę aż serce się raduje oglądjąc takie super zdjęcia. Co prawda i okoliczności były sprzyjające-jednak nie każdy uchwyci ciekawe momenty. Mnie urzekł jeden hipcio wynurzający się z wody z błogą miną No i te ostatnie zdjęcia piękne. Oj coś czuję,że jeśli tylko będę mogła powtórzę Kenię (może z Tanzanią). Kocham te widoki ! Pozdrawiam i życzę oczywiście jeszcze wielu takich wspaniałych wojaży i okazji do robienia super fotek
aj tam, oj tam, zaraz talent. Ustawiły sie to pyknąłem Każdy pykał!
Dzięki za miłe słowa i wspaniałe życzenia.
Mam nadzieje że się spełnią (życzenia)
Ostatnio edytowany przez oscar (2017-02-13 10:17:55)
Czy tak duża ilość zwierząt to:
zasługa tropiącego?
pora roku?
szczęście?
Masai Mara słynie z wielkich sezonowych wędrówek zwierząt, ale nie w styczniu. Chyba, że o czymś nie wiem?! Sądzę że każda odpowiedź będzie właściwa, z przewagą: "zasługi tropiącego" i "szczęścia". W naszym hotelu mieszkali Niemcy. Spotkaliśmy ich tego samego dnia nad rzeka Mara. Po powrocie byli zaskoczeni ilością spotkanych przez nas zwierząt.
Tego ogromnego skupiska też nie widzieli.
Dla mnie Masai Mara to nr 1! Serengeti, NgoroNgoro piękne, ale Masai Mara to jest to! Wiesz Oskar...marzy mi się polecieć właśnie tam w czerwcu, lipcu, sierpniu - nie wiem dokładnie w jakim terminie antylopy z zebrami przekraczają Marę czy Grumeti - mam gdzieś zapisaną mapkę migracji i musiałabym sprawdzić. Ale bardzo chciałabym zobaczyć jak te ogromne stada zbierają się nad rzeką i przymierzają się do skoku
Z tego co pamiętam to Mara jest we wrześniu. Lipiec lub sierpień to Grumeti. Musisz to sprawdzić! Najciekawsza jest chyba Mara.
Filmik ale na żywo to jest dopiero coś