Nie jesteś zalogowany.
Oskar......marzę o tym, ale niestety to są zbyt wysokie koszta dla "jedynki"
Hapol - poluj na lasty. Czasami można złapać fajną okazję
Angela - teraz już się nie wykręcisz
Oskar...last nie wchodzi w grę bo Julka robi wyjazd na własną rękę
Ooo a mi się nasunęło jeszcze jedno pytanie - jak to jest z tymi długimi spodniami męskimi na kolacji? Czy mąż ma zabierać extra garniturowe czy to chodzi ogólnie o jakiekolwiek długie spodnie? A na śniadaniach i obiadach taka zasada nie obowiązuje??
A kobiety na kolacji to rozumiem, że nóg nie muszą mieć zakrytych? Zwykła sukienka wystarczy? Oczywiście nie mam zamiaru w czasie jakiegokolwiek jedzenia przy stole wyskakiwać w krótkich spodenkach, no bo może nie każdy sobie życzy takich widoków , ale tradycyjna sukienka powinna być chyba ok?
U nas w hotelu na kolacji, mężczyźni musieli mieć długie spodnie. Mój Kot miał lniane.
Malaria - na safari w lodgach ??
Angela sprawdż w opisie wycieczki. Jeśli obowiązują, powinno być wyraźnie zaznaczone. Jeśli macie dokupiony pobyt sprawdz w opisie hotelu.
Na trasie "Do zobaczenia Kenia" z RT nic takiego nie obowiazywało. Łącznie z Mombasą.
Jeśli w twoim katalogu wspomnieli o spodniach, to len lub bawełna wystarczą, chyba że wyraźnie zaznaczone jest "obowiązują stroje wieczorowe"
Przypomnij, jaką trasę wybrałaś?
Ostatnio edytowany przez oscar (2017-03-07 09:26:21)
Założyłam z góry, że Angela o hotel pyta. W lodge i campach nie było takich wymogów.
Ostatnio edytowany przez malaria (2017-03-07 09:35:11)
No faktycznie pytałam o hotel, bo wszędzie w opisach są takie informacje dotyczące męskiego stroju na kolacji
A co do wycieczki, to my nie jedziemy na objazdówkę. Wykupiliśmy pobyt dwutygodniowy w Neptun Paradise Beach i w tym czasie wybieramy się na cztery dni na safari. Mamy jeszcze w planach zwiedzanie Mombasy, ale główną atrakcją tego dnia ma być Park Hallera. Jak się uda to może jeszcze któregoś dnia zwiedzimy Shimba Hills.
Chciałam jechać na ,,Kenia Classic'' ale wycieczki są dopiero od października, a ja chciałam jak najbliżej moich urodzin, więc zdecydowałam się odsobno wykupić hotel i osobno safari
Fajny prezent na urodziny
Angela - a to safari już kupiłaś czy chcesz od beach boysów?
Już kupiłam. Lubię mieć wszystko zapięte na ostatni guzik Wynalazłam w necie Polkę, która razem z mężem Kenijczykiem prowadzi w Kenii biuro podróży - jej mąż świetnie mówi po polsku i będzie naszym przewodnikiem na safari
Jeśli możesz to podeślij mi linka do tego biura Baaardzo proszę Takie kontakty są bardzo cenne
I jaki macie plan na safari?