Nie jesteś zalogowany.
Angela- echhhhh... cudnie opisujesz i pokazujesz przygodę życia Jak mi się tęskni za tą dzikością I też czuję w kościach, że prędzej czy póżniej tam wrócę
Już zacieram rączki na safari
Dwa lata temu kombinowałam z samodzielną wyprawą do Kenii i Tanzanii, wysłałam zapytania do kilku firm i kilka mi odpowiedziało. Najtańsza opcja kosztowała 1200$ za 7 dniowe safari w wersji budżetowej i przy 4 osobach w samochodzie /wersja budżetowa czyli spanie w namiotach/ Można było oczywiście zwykły namiot zamienić na dowolną ilość nocy w lodge - wtedy dopłacało się ok. 100 - 200$ za noc. Byliśmy strasznie napaleni i szukaliśmy chętnej dwójki do wspólnego podróżowania - niestety, nie było chętnych. Przy naszej dwójce w samochodzie koszty znacznie rosły. W rezultacie wykupiliśmy cały pakiet z Rainbow - wyszło taniej. Wiem, że kiedyś tam wrócę Ale tylko w samodzielną podróż i przede wszystkim do Masai Mara Ten Park mnie zachwycił! Mam już namiary na kilka firm, na kilka osób, wiem mniej więcej w które miejsca chcę jechać - tylko kasa... Ta jakoś nie chce się rozmnożyć więc ciułam Ceny na pewno od tej pory wzrosły więc ciułać trzeba jeszcze bardziej.
Angela - super, że udało się Wam tak samodzielnie podróżować. Sami decydujecie jak długo w danym miejscu stoicie i nikt nie goni Super!
Oskar....Angela
Kolka....knuj, ciułaj ....i jak co to ja jestem chętny
Mój mąż od powrotu z Kenii też mówi, że chciałby tam kiedyś wrócić, tylko właśnie na safari budżetowe. Więc pewnie, o ile nas tam jeszcze wiatry poniosą, to wybierzemy taką opcję. Ale kiedy to będzie...?? Byle nie za kolejne 40 lat...
Kurde!!! Kolka i Hapol, tak mi tu dajecie do myślenia, że chyba zapytam pani Iwony o grupowe safari budżetowe na przyszły rok Ale by było super, jakbyśmy pojechali wszyscy razem Kolka u Was dwie osoby, nie? A u Hapola jaka ilość jest brana pod uwagę?
No zapytam jak nic, bo mnie ciekawość zeżre Może jednak będzie mnie stać, a jak nie, to nerkę sprzedam - dziewictwa niestety już nie mogę...
Angela....no nie wiem jak liczyć moje ADHD ....tym bardziej że jestem zodiakalny bliźniak
....może się okazać że braknie miejsca w jeepie
Ostatnio edytowany przez hapol (2017-09-21 13:13:13)
Edit....
Po krótkim zastanowieniu jestem w stanie opylić na Ebay'u moje wzorki
A nie lepiej w przyszłym roku zrobić coś nowego, ciekawszego? Np Okawango!!
Najlepiej to wygrać w totka i zwiedzić cały świat
Jestem wariat w gorącej wodzie kąpany Jak mój mąż to przeczyta, to się popuka w czoło Wysłałam zapytanie do pani Iwony o nisko budżetowe safari na przyszły rok, na Wielką Migrację w Masai Mara dla 6 osób Jak tylko dostanę konkretną odpowiedź, to nie omieszkam się nią podzielić Wstępna oferta jest już przygotowywana, ale Kolka i Hapol nie martwcie się to na razie czysta teoria, jednak nie mniej jestem bardzo zainteresowana ceną
Angela...no to teraz nic tylko zacisnąć pasa
....no i czekać na info
Nie no...Hapol takie poświęcenie Twoich wzorków Widać, że zdesperowany jesteś
Angela - ze mnie też taki wariat Jestem ciekawa jej oferty, ale ja raczej myśle o 2019r - do przysłego roku za mało czasu na ciułanie jak dla mnie
Kolcia, tak że mogę tam nawet z buta iść a skoro plany na 2019 to spoko dojdę
Tylko zelówki zapasowe weź
Kolka mi by też bardziej pasował 2019 rok, właśnie z tego samego powodu - kasa.. aktualnie jestem totalnie spłukana Tyle, że Hapol pisał o przyszłym roku i tym się zasugerowałam ... ale zobaczymy... Na razie tylko zapytałam, jutro mam dostać kilka propozycji. Oczywiście to nikogo do niczego nie zobowiązuje, ale przecież już bym dziś nie zasnęła, jak bym nie puściła swojej myśli dalej w świat