Nie jesteś zalogowany.
Pewnie masz rację. Jak już pisałem, mało wiem o tych ptakach. Moje zdjęcia pochodzą z różnych miesięcy i stąd różnice w wyglądzie. Możliwe że we wrześniu mają okres godowy
Kudu piękne są też je bardzo lubię a smakują wybornie
Fakt- bajka nie safari bez krzaczorów Hipcie fajnie pasą się na trawce
Angela- duś małża do wyjazdów, nie ma co odkładać na póżniej, bo czasem póżniej znaczy nigdy Życie bywa przewrotne.
Hehe...ten hipcio na pierwszym zdjęciu rozkoszny A marabuty są tak paskudne...ale ogonki mają fajne - znaczy się piórka
Kolka - piórka marabuta niemal doprowadziły do wyginięcia ptaka. W minionych czasach najokrutniejszym wrogiem marabutów był człowiek. Strzelał do nich dla miękkich piór, które służyły do przystrajania strojów bogatych, eleganckich dam.
Ktoś, kiedyś napisał: „To wprost niepojęte, że tak delikatne, piękne pióra — przepyszna ozdoba wachlarzy i wykwintnych toalet pań — rosną na ciele tego wielkiego ścierwojada, ponurego i odpychającego”.
Na szczęście dla marabutów z czasem przestano je masowo zabijać i obecnie są coraz liczniejsze.
Ostatnio edytowany przez oscar (2017-10-20 06:54:53)
Tak, kudu wielkie to jeden z najpiękniejszych gatunków antylop. Hemingway miał problemy z upolowaniem, a tu proszę - całe stada, i to z jakimi roogami (no wg Mabro to byłby absolutny rekord świata ).
Ptaszki strzelone w "10", a foto jak zwykle rewelacyjne.
A pióra marabuta (w Afryce tylko jeden gatunek) oprócz elegantek używali wędkarze.
Kosiarka rulezz
Zarąbiste zwierzolowo miałeś
Piękne foty to jest aż niesamowite, że te wszystkie zwierzaki tak pięknie pozowały a bejbi słoniątko do wyprzytulania
Ostatnio edytowany przez oscar (2017-10-21 07:17:38)
o Qrka siwa, ta 3-metrowa kosiarka- to już jak kombajn! żartów ni ma
Oskar, foty mega.....