Nie jesteś zalogowany.
Kiedyś tu nawet takie zdjęcia znalazłam w końcu nie na darmo mam agencję detektywistyczną
Pogrzebałam... http://www.travelmaniacy.pl/spotkania.html
Ostatnio edytowany przez Angela (2017-10-24 16:22:01)
Angela....na szwędaczowe ADHD jest sposób.....pavulon
Piea....Grzesiu chyba nie ma za bardzo czasu ale pomysł dobry
może by go tak reaktywować?
Oskar....Hińczyka, Nuskę pamiętam z wakacji....zresztą cały czas się tam udzielają
No pewnie że Roulletka. Imię pamiętam a nick gdzieś wyparował. Starość nie radość. Dzięki!
Dzisiaj Kenia Classic na 28.10 - pełna opłata z biletami to 5600 a z KSK 200 zł taniej
Ostatnio edytowany przez oscar (2017-10-25 18:43:23)
Kenia Classic o 200 zł tańsza niż wczoraj . Pełna opłata z wiza i biletami to 5400
Cena fajna, ale szkoda, że to tylko na tą 9 dniowa ofertę Bo jak ktoś by chciał jednak jechać na Powitanie z Afryką, to za dokładnie te same pieniądze ( również z wizą w cenie) ma aż 16 dni pobytu w Afryce
Ale Parki inne Pamiętaj, że Kenia Classic zahacza o Masai Mara...i to porządnie zahacza
Dojeżdżasz jednego dnia, potem cały dzień i trzeciego dnia wyjeżdżasz. Ten Park zdecydowanie wart jest dopłaty. Nie chodzi mi nawet o zwierzęta, bo w ciągu jednego dnia w innym Parku możesz zobaczysz ich dużo. Ten Park jest po prostu inny
Wiem , wiem
Kolka – troszkę zaciągnąłem języka co do rzeki Mara. Znajomego, znajomy wykupił kilka lat temu prywatnie wyjazd w okresie wielkiej migracji. Wielka migrację widzieli, ale do rzeki, a dokładniej do miejsca przekroczenia nie mogli podjeżdżać. Obserwowali z dużej odległości! Podobno nawet zdjęć z nad rzeki niewiele przywiózł. Przekroczenie zobaczyli dopiero trzeciego dnia safari.
Nie wiem ile w tym prawdy i jak to wygląda dzisiaj, ale warto przed wyjazdem dokładnie się dowiedzieć i zapytać o gwarancję dobrych zdjęć
Hmm... być może nie mogli podjeżdżać bezpośrednio do rzeki właśnie ze względów bezpieczeństwa - na pewno wszyscy widzieli jak to wygląda kiedy zwierzęta się przez nią przeprawiają. Trzeba mieć niezłe zoomy Nad samym brzegiem Mary byłam, ale nie w tym gorącym okresie.
A z safari to zawsze jest wielka niewiadoma - możesz jechać na tydzień i coś tam zobaczysz - inni w ciągu dwóch dni zobaczą tyle, że szczęki nam opadną Loteria niesamowita
Ale jestem bardzo ciekawa jak to wygląda w tym okresie przeprawy. Gdzieś mi mignęło zdjęcie w necie miejscówki położonej w zakolu rzeki - ludzie siedzieli sobie przy drineczkach, a w tle właśnie trwała przeprawa Nie wiem czy to było prawdziwe zdjęcie czy jakiś mix
Napisalam do jednej z firm organizujących safari i czekam na odpowiedź. Pan do mnie zadzwonił i obiecał, że jak tylko pojawią się loty do Nairobi w interesującym mnie okresie to zrobi mi kalkulację, ale podejrzewam, że tylko sobie westchnę cichutko
Promgram mają niesamowity! Park Samburu i Masai Mara, przeloty awionetkami...lądujesz na sawannie...cudeńka
ceny niestety też mają odpowiednie
Ostatnio edytowany przez Kolka (2017-10-28 18:25:51)
Zaśpiewają co najmniej 18 tys. od osoby...na bank