Nie jesteś zalogowany.
Wszystko, co z kwiatami mnie kręci - tak więc kiedyś muszę odwiedzić Dubaj z jego ogrodem cudów. I teraz potrzebuję info od bywalców, kiedy ten ogród jest w pełnej krasie? W jakim miesiącu najlepiej jechać?
Obiło mi się o uszy, że tylko podczas miesiecy zimowych
Agata, potwierdzam to co napisał Oskar- czynny tylko "zimą" (taka 35C! ) - od końca października do końca marca/początku kwietnia
hej, wiem, że wtedy czynny, ale kiedy jest the best?
Agata, ten ogród w czasie gdy jest czynny - cały czas jest taki sam ;
to tak naprawdę nie jest stricte żaden prawdziwy ogród (gdzie tysiące róźności kwitnie, przekwita, a potem zakwita co innego, i w kaźdym miesiącu wygląda inaczej.
W Miracle Garden jest tak - jakbyś na początku maja pojechała do ogrodniczego i kupiła sobie 100 miliardów doniczek surfinii, petunii i pelargonii wszelkiej maści - to wszystko to są takie właśnie roślinki - tam nic (poza kilkoma drzewkami na obrzeżach) nie rośnie na stałe; w zasadzie brak jest bylin, a krzewów jak na lekarstwo;
Całość to setki drucianych konstrukcji (tworzące głównie domki, zameczki, pałacyki, łuki, pergole i zwierzątka wszelkiej maści itd....) + całość udekorowana jest paradnymi plastykowymi mrówkami, pszczółkami, strusiami, papugami, itd... wszystko upstrzone i mega-barwne.
Taki lunapark... tyle że dość efektowny i kolorowy (i bardzo intensywnie pachnący); na pewno jest to fajne miejsce dla dzieci; mnie nie powalił ten ogród w ogóle;tzn. warto zobaczyć przez chwilę i tyle. To mniej więcej takie coś jak Noong-Nooch w Pattaya; piekne aranżacje, ale Garden - to słowo nieco na wyrost - raczej Kwiatowy Lunapark; (ja wolę prawdziwe ogrody)
A! i jeszcze jedno : co roku jest inna atrakcja główna (podobno to się zmienia co sezon) - w tym sezonie zimowym 2017/2018 jest to pięknie ukwiecony Airbus A380 linii Emirates w skali 1:1 .
Tak więc ten "ogród" w całym swoim czynnym sezonie wygląda raczej tak samo , mam nadzieję, że ciutek Ci objaśniłam, Pa
Dzięki, teraz mam taką jasność, ze aż oczy muszę zmrużyć