Nie jesteś zalogowany.
zgadza się! niestety nawet w najblizszej rodzinie mam przykłady mega nietolerancyjnych ludzi, z nimi nie da sie podyskutowac normalnie,moje argumenty wogóle do nich nie trafiają...dosłownie jak grochem o ściane!
Pogoda i niestety chamstwo naszych niektórych rodaków. Polska jest przepiękna: zróznicowana krajobrazowo, kulturowo i architektonicznie i na pewno warto ją zwidzić, tylko ta pogoda....
Przeczytalem wszystkie posty tej b.interesujacej dyskusji mlodej lub sredniomlodej jak mi sie wydaje
spolecznosci Polakow.Szkoda,ze dyskusji tej nie prowadzi sie dalej;czy media rzeczywiscie dzisiaj
mowia o wszystkim,mam w tym wzgledzie negatywne przekonanie.
Ostatnio edytowany przez johann457 (2010-02-14 06:42:55)
Bardzo dziekuje za te obszerne wyjasnienia Pana Administratora (czy posiadacza)konta Travelniacy.Ja juz
ok.22 lata nie mieszkam z koniecznosci w tym kraju i nie jestem doladnie zorjentowany w sytuacji.Serwus.
Wiesz to była moja prywatna opinia, nie wiem czy inni ją podzielają. Ale chyba odbiegliśmy od tematu wątku, bo jego autor chyba miał na myśli kontekst turystyczny.
chyba tak,i tutaj masz racje.
mowa o mediach ? cóz faktem jest że rzeczywistośc wygląda często inaczej niz jest podawana, media szukaja sensacji , tego co MY chcemy zobaczyc i usłyszeć , czasami dobry i prawdziwy temat jest po prostu zbyt NUDNY żeby pokazac go realnie
Tak jak wiekszość mnie również męczy pogoda i pesymizm,brak otwartości,którą spotykam na wakacjach.Niestety my Polacy w wiekszości mamy to chyba w genach:(Dlatego podróże daja mi zastrzyk energi i dużo radości!Własnie teraz tak bardzo mi tego brak!
Ostatnio edytowany przez medlady (2010-04-07 17:15:52)
Hmm mogliby coś z tymi drogami zrobić...
eee tam, z drogami to nie jest aż tak zle jak się wszystkim wydaje;) jak się przejechałam kilka godzin samochodem w Brazylii to stwierdziłam że u nas to luksus w porównaniu z tym co tam...
zdecydowanie za mało słońca i błękitnego nieba )) myślę, że gdyby tego było więcej to i ten pesymizm by się przerodził w optymizm
za mało słońca i spontanicznego, serdecznego uśmiechu na ulicy^^
Moze drog rowerowych... Cos ala Holandia... Polska jest w sumie nizinnym krajem.... Wiec nic by nie stalo na przeszkodzie zeby zwiedzic ten piekny kraj na rowerze... A ludzi?? Brak konkretnych wypowiedzi i moze czasami nieprawdziwa grzecznosc....