Nie jesteś zalogowany.
Jadąc pobrzeżem Morza Adriatyckiego, pomijając autostrady praktycznie co kawałek można się zatrzymać i dostrzec piękny krajobraz. Poza tym sami możemy zdecydować o tym gdzie się zatrzymać, na co poświęcić więcej czasu. Polecamy zdecydowanie samochód.
My bylismy w Chorwacji 5 lat temu w podrozy poslubnej i wtedy lecielismy samolotem. Ale teraz chcemy sie na rocznice wybrac i juz autokarem, tj. na objazdowke z Funclubem, bo chcemy wiecej zobaczyc. Samochodem swoim raczej bym sie nie zdecydowala ze wzgledu na zmeczenie i tez obawy, ze a nuz sie zepsuje...
My lada dzień wybieramy się samochodem, ze względu na 8 miesięczne dziecko nie chcieliśmy lecieć bo wolimy być mobilni, planujemy w drodze powrotnej nocleg w austriackich Alpach, 2 lata temu byliśmy na tej samej zasadzie i też z małym dzieckiem we Włoszech, było super, zobaczymy jak w tym roku uda się wyjazd
Ja też uważam że samochodem i na własną rękę ! niesamowita wycieczka
Też samochodem! Możecie zawsze zrobić przerwę, gdzie chcecie. Autobusem bym się nigdy nie wybrała na taką długą podróż.
Ja taż polecam wyjazd samochodem. Można zobaczyć więcej samemu bez przewodnika i wycieczki. W Chorwacji byliśmy w 2005 roku w Plitwickich Jeziorach i na półwyspie Istrii. Było super...Może w tym roku pojedziemy tam z dziećmi we wrześniu....
Nie byłam nigdy w Chorwacji ale słyszałam od znajomych, że zdecydowanie lepiej jechac samochodem, można zwiedzic więcej niż tylko Chorwację, zrobic przerwe w podróży jak wam sie podoba...
przyłączam się do większości wypowiedzi, zdecydowanie jeśli chodzi o Chorwację to tylko samochodem. Właśnie w poprzedni wtorek wróciłam z Chorwacji i mimo tego że musieliśmy zmienić tłumik w samochodzie, nadal wybrałabym ten środek lokomocji. Można zatrzymać się tam gdzie się chce, zobaczyć więcej, nikt nie decyduje o tym ile czasu w danym miejscu chcesz spędzić, a poza tym możesz po drodze zwiedzić kilka miejsc, np. Budapeszt, Pragę w zależności którędy będziesz jechać, lub wykąpać się w Balatonie;) polecam zwiedzić Zagrzeb.
Każda opinia będzie inna,wiec ja powiem tak: Jeżeli chcemy zwiedzić jak najwięcej,wtedy warto pomyśleć o wyjeździe samochodem,mamy duże pole manewru plus niezależność. Podobnie autokarem,z tym że plusem będzie to,że nie męczymy się prowadząc samochód. Samolot to najszybszy środek transportu,lecz niestety nie zobaczymy i nie zwiedzimy zbyt wiele,dla mnie to najgorsza opcja.