Nie jesteś zalogowany.
najwięcej ludzi na ziemi mówi jęz.hiszpańskim, ale w Europie tylko w Hiszpanii, więc warto przemyśleć.
Ja hołduję zasadzie: warto znać jeden germański i jeden język romański. Ale angielski zawsze i wszędzie jest górą!
Wszystkiego sie mozna nauczyc... Wiec im wiecej tym lepiej...
Tylko język gestów
W niektórych miejscach jak nie znasz lokalnego języka to inaczej się nie dogadasz.
hehe w sumie masz rację. Jak nie da rady słownie to trzeba jakoś to pokazać
język gestów zawsze się sprawdza...a ile przy tym śmiechu:)
oj wiem z własnego doświadczenia hehe
Tak sobie pomyślałam, że fajnie by było gdyby uczyli na całym świecie języka migowego w szkołach. Wtedy można byłoby "dogadać" się w każdym kraju. Czyż to nie genialny pomysł ?
dobre bo ten angielski to już taki przereklamowany!!!
śmiesznie musiałaby wyglądać kłótnia w języku migowym hehe, aż chciałabym to zobaczyć
Mogliby tez uczyć Esperanto.... Szkoda, że się nie przyjął. Może kiedyś
Angielski moze jest przereklamowany, a juz napewno jest mocno i na sile naduzywany na kazdym kroku w Polsce ale niestety jak sie ktos na angielski pogniewa i, na zlosc, sie nie nauczy to bedzie mial powazne klopoty z komunikowaniem sie na swiecie. Prawda jest taka, ze jest to jezyk uniwersalny ( teraz nawet w Chinach ma byc obowiazkowy) a wiele krajow wielonarodowych uzywa go jako urzedowy. Wiec jesli chcesz podrozowac i sie dogadywac nie masz wyboru. Pzdr