Nie jesteś zalogowany.
DALMACJA!!!!, czym dalej tym piękniej. Ale polecam równiez Wyspę KRK. Blisko, ładna pogoda i jest co zobaczyć. A co do Istrii - moi znajomi wszyscy co byli narzekali na Istrię.
Dalmacja jest na pewno lepsza pod każdym względem, plaże lepsze ,woda cieplejsza. Polecam(bywamy tam już od kilku lat. Zapraszam do Trogiru
Też byłam w Dalmacji jest piękna. Dubrownik, Trogir wodospady Krka i jeziora plitwickie oczywiście.
Większośc mówi ,że Dalmacja dużo lepsza...ale myślimy, że to zależy czy interesuje nas typowy wypoczynek,wtedy można się zgodzic że Dalmacja jest ciekawsza.Ale jeśli chodzi o zwiedzanie ciekawych miejsc,to naprawdę Istria oraz Kvarner ma bardzo wiele do zaoferowania, tak samo jak Dalmacja.My zawsze mówimy ,że Dalmacja ma przepiękny Dubrownik a Istria bardzo uroczy Rovinj Dla tych którzy byli tylko w Dalmacji,proponujemy objazdówkę po pięknej Istrii i Kvarner...Dla nas cała Chorwacja od Istrii po Dalmację jest godna bliskiego poznania Zapraszamy do galerii -Chorwacja 2008
Ostatnio edytowany przez Michasia_Bogus (2010-08-03 19:14:11)
Tam gdzie prosek tam i raj (Dalmacja) ok. Ale ktora czesc??? okolice Zadara, Splitu czy Dubrovnika??
Michausiu i Bogusiu to wiem jest pyszny. Ale i tak nie dostalem odpowiedzi na moje pytanie....
Między Splitem a Dubrovnikiem...
No to dzieki wam
100 % Dalmacja !!!
No ale Plitvice to nie Dalmacja no i oczywiście że Rovinj i Pula to miasta które będę polecał przy wizycie w Chorwacji. Do tego muszę przyznać że lepsze warunki miałem będąc w Crikvenicy niż w Baska Voda ... jednak jeśli chodzi o plażowanie to Dalmacja wygrywa ... za to Istria i w ogóle wybrzeże na około Rijeki (zarówno w kierunku Puli jak i w kierunku Crikvenicy) uważam za bardzo ciekawe - dlatego polecam choć raz podróż do Puli nie autostradą ale wybrzeżem od miejscowości Opatija do miejscowości Labin ... Co prawda mało plaż ... za to brzeg jest stromy i dostarcza pięknych widoków ...
Tak więc ciężko zobaczyć wszystko za jednym razem ... ale nam się udało zrobić wariant następujący: tydzień w Crikvenicy + tydzień w Baska Voda.
Potwierdzam też informacje dotyczące pogody - na południu jest cieplej i rzadziej mamy do czynienia ze złą pogodą. Generalnie miesiące wakacyjne to prawie gwarancja dobrej pogody w Dalmacji ... na północy jednak z pogodą może być bardzo różnie.
jeśli starczy czasu to i Istria i Dalmacja - obie godne polecenia!!!
zachęcamy do obejrzenie naszych fotek z podróży:
http://www.travelmaniacy.pl/profil,413,podroze,993,chorwacja
www.travelmaniacy.pl/profil,413,podroze,1254,chorwacja
www.travelmaniacy.pl/profil,413,podroze,1059,chorwacja
www.travelmaniacy.pl/profil,413,podroze,1344,chorwacja
www.travelmaniacy.pl/profil,413,podroze,1090,chorwacja
Ostatnio edytowany przez anet_zb (2011-01-19 11:29:09)
Pula jest piekna,a Dalmacja moze w tym roku uda nam sie tam wybrac i zwiedzic
Dalmacija )